Vingrot ar prieku 0

* Vingrojumus izpilda skartajai locītavai atvieglotā pozīcijā. Ja sāp plaukstu, delnu vai ceļu locītavas, nevajadzētu veikt vingrinājumus, kam nepieciešama četrrāpus poza.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

* Ja skarta tikai vienas puses locītava, tomēr javingrina abas puses. Citādi tīri nevilšus sāk pārnest svaru uz otru locītavu, radot pārslodzi veselajai pusei.

* Jāvingrina arī pārējās, neskartās locītavas, tādējādi uzlabosies visa ķermeņa asinsrite. Tikai vesels cilvēks var turēties pretī saslimšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Ne tikai vingrošana var līdzēt, bet dzīvesveida maiņa kopumā – jākļūst aktīvākam.

* Vingrojumi dod pozitīvu efektu, ja tos izpilda regulāri.

* Svarīgi darīt to, kas sirdij tīkams – viens labi jūtas, vingrojot grupā, citam tīk aktīva pastaiga vienatnē. Artrītam pacientam labi der peldēšana vai vingrošana baseinā, kur ir mērena ūdens temperatūra.

* Jāvingro ar prieku, ne caur sāpēm. Ja vingrojot cieš sāpes, pozitīvs rezultāts nav gaidāms.

* Ja ārsts izrakstījis pretsāpju zāles, tās iedzer pirms kustību terapijas. Ja vingrošanas laikā parādās sāpes, iespējams, kaut kas nav īsti pareizi – vingrinājums nav piemērots vai tiek aplam izpildīts.

* Ja locītavas sāk sāpēt uzreiz pēc vingrošanas un nepāriet divu stundu laikā, visdrīzāk bijusi pārāk liela slodze, nākamajā reizē tā jāsamazina. Ja locītava sāk sāpēt divas stundas pēc vingrošanas, tas nebūtu saistāms ar veikto fizisko slodzi, bet ar slimību.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.