Foto – Shutterstock

Labākie un sliktākie rieksti veselībai 2

Kas par daudz, tas par skādi

Foto – Shutterstock
Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
Lasīt citas ziņas

Rieksti, kas ir arī viens no Ziemassvētkiem raksturīgākajiem našķiem, noteikti ir viens no dabas piemēriem, tam, ka laba daudz nevajag. Šajā mazajā un cietajā nieciņā slēpjas neticami daudz veselīgu vielu – sirds veselībai noderīgie, “labie” tauki, proteīni, vitamīni un minerālvielas. Protams, šīs labās lietas var arī pārēsties un nodarīt veselībai vairāk ļauna, nekā laba.

Tā, piemēram, sauja riekstu būs pilnīgi pietiekams daudzums, lai remdētu apetīti līdz pat pusdienām, bet vēl dažas saujas, un apetīte ne vien būs sabojāta, bet variet pat iedzīvoties vēdersāpēs. Tāpat kaitēt var arī sālīti vai cukuroti rieksti, tomēr ne vienmēr. Veselības žurnāls “Health” apkopojis riekstu labās un sliktās īpašības un ieteikumus, kādām kaitēm vai orgāniem konkrēti rieksti ir visnoderīgākie.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.