Labākie rieksti diētai 2

Mandeles, Indijas rieksti, pistācijas

Visos riekstos ir līdzīgs daudzums kaloriju, ja rēķinām tās uz 50 gramiem riekstu, un principā tie ir veselīgs uzturs arī tad, ja vēlaties zaudēt svaru vai pievērsties veselīgam uzturam. Tajos ir omega 3 taukskābes, proteīni un šķiedrvielas, kas palīdz rast sāta sajūtu un apmierināt apetīti.
Mandeles varētu uzskatīt par visveselīgākajiem riekstiem, jo 23 mandeles (daudzums šeit un turpmāk norādīts 50 gramos riekstu) satur sešus gramus proteīnu un 14 gramus tauku.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Mandelēs ir deviņas reizes vairāk ļoti veselīgo monopiesātināto tauku, nekā slikto tauku. Turklāt šie rieksti satur daudz proteīna, šķiedrvielu, kalcija un dzelzs, kā arī nesatur holesterīnu. Mandeles ir arī labs E vitamīnu avots.

Savukārt 16 – 18 Indijas rieksti satur piecus gramus proteīnu un 13 gramus tauku, bet 49 pistācijas – sešus gramus proteīnu un 13 gramus tauku. Visi trīs minētie riekstu veidi ir labi diētas laikā, tomēr jāpiebilst, ka, stāvot pie veikala plaukta, vajadzētu izvairīties no tādu riekstu iegādes, kuriem uz paciņas norādīts, ka tie grauzdēti eļļā, labāk izvēlēties vienkārši žāvētus vai svaigus riekstus. Eļļā grauzdētos riekstos var uzkrāties tādas nevēlamas vielas kā hidrogenētie tauki (kaitīgās transtaukskābes), tāpat karstums var iznīcināt nitrātus.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.