Foto – Shutterstock

Ledaini auksts 
 0


Dabas dziedniecības pamatlicējs Sebastjans Kneips plaušu karsoni ārstēja, peldoties ledaini aukstā Donavā, tā pierādot, ka smagu slimību var uzveikt, stimulējot organisma aizsargspējas.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Vēsumā sašaurinās asinsvadi, tiek veicināta muskuļu aktivitāte, kļūst intensīvāka vielmaiņa un organisms tiek mudināts ražot siltumu pats. Kurš gan nezina, ka vēss ūdens lieliski noder norūdīšanās procedūrām – kāju vanniņām, dušām, kompresēm, arī dažāda veida ietīšanai. Tikai pēc tām ir svarīgi sasildīties.

Atvēsināšanās palīdz sasituma, sastiepuma, kukaiņu dzēluma gadījumā un pēc operācijas iekaisuma attīstības kavēšanai, sāpju un tūskas mazināšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ādas tonusu uzlabo ātras ledus masāžas, taču uz ilgāku laiku ledus gabaliņi vai pūslis ķermenim jāpieliek caur dvieli, lai nerastos apsaldējums.

Ja ir paaugstināta temperatūra, ieteicams ik pa laikam mainīt aukstas kompreses uz pieres, lielajiem asinsvadiem un cirkšņiem. Pretdrudža zāles mazina spēku un bloķē paša organisma aizsargreakciju, uzsver daktere Hāznere.

Ja ir paaugstināta temperatūra, ieteicams ik pa laikam mainīt aukstas kompreses uz pieres, lielajiem asinsvadiem un cirkšņiem. Pretdrudža zāles mazina spēku un bloķē paša organisma aizsargreakciju.

Lai norūdītos un arī hronisku sāpju gadījumā var izmantot savdabīgu ietīšanu, tādējādi rosinot organismu ražot siltumu pašam. Vispirms ķermeni ievīsta mitrā, vēsā audumā, tad blīvā kokvilnas materiālā, visbeidzot segā, un stundu paguļ.

Pozitīvu šoku var piedzīvot kriosaunā – ap mīnus 160 grādiem aukstā kamerā, kas pildīta ar slāpekļa tvaika un gaisa maisījumu. Tā ieteicama organisma tonusa paaugstināšanai, locītavu un hronisku sāpju slimniekiem, kā arī izskata uzlabošanai. Tikai svarīgi, lai, atrodoties aukstajā kabīnē, nesaltu plaukstas un pēdas, jo šīs ķermeņa daļas var ātrāk apsaldēt.

Siltumam – nē!

* Akūta strutaina vai saasināta hroniska iekaisuma gadījumā.

* Ja ir paaugstināts arteriālais asinsspiediens un sirdsdarbības traucējumi.

* Tiem, kuriem ir dažādi jaunveidojumi vai audzējs.

* Ja ir asinsrites slimības, nosliece uz pastiprinātu asiņošanu.

Reklāma
Reklāma

* Sievietēm – menstruāciju laikā.

* Izteikti paplašinātu vēnu gadījumā.

Aukstumam – nē!

* Ja ir sašaurināti asinsvadi un traucēta orgānu apgāde ar asinīm.

* Kad gadījies pārsalt.

* Aukstuma alerģijas gadījumā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.