Vispirms sārmainos, pēc tam mazliet skābākos! 0

Atslodzes dienā var rīkoties arī atbilstīgi pH diētai. Lai atjaunotu un uzturētu organismu veselu, uzturā dienas gaitā vajadzētu ievērot šādu principu – ¾ sārmainu vidi un ¼ skābu vidi veidojošo produktu. Sārmainam ēdienam dienas gaitā jādod priekšroka, bet tajā pašā laikā nav tādu pārtikas produktu, no kuriem pilnībā jāizvairās! Kad runā par skābiem vai sārmainiem produktiem, tiek domātas produkta īpašības pēc to pārstrādāšanas organismā. Tie nav produkti, kuru garša ir skābena! Piemēram, augļiem un ogām skābo garšu piešķir organiskās skābes, bet tie organismā veido sārmainu vidi un neatstāj nekādus skābju atlikumus.

Reklāma
Reklāma

Mīts par toksīniem

Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

Atslodzes dienas iesaka tādēļ, lai cilvēks labi justos, tās palīdz atbrīvoties no pilnuma sajūtas. Ja izdevies pat zaudēt svaru, tas nozīmē, ka veiksmīgi esam atbrīvojušies no lieki aizturētā ūdens organismā.

! Tauku daudzums organismā vienas dienas laikā gan pavisam noteikti nemainās!

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl pārspīlētāks ir mīts, ka atslodzes dienas cilvēkam nepieciešamas, lai atbrīvotos no toksīniem. Organisms tos izvada neatkarīgi no atslodzes dienām. Ja uzņemam šķidrumu un šķiedrvielas, normāls, vesels organisms no sliktām vielām attīrās caur aknām, zarnām, plaušām, nierēm un ādu. Īpašas šlakvielu attīrošas diētas vai pat hidrokolonterapija (tautas valodā saukta par klizmu) nav vajadzīgas, un jāļauj darboties cilvēka attīrošajiem orgāniem.

Atslodzes dienas neder visiem

Atslodzes dienas nedrīkst ievērot bērni, pusaudži, jo viņu organismi ir strauji augoši. Tāpat tās neder cilvēkiem, kam ir kāda hroniska aknu, nieru vai plaušu slimība. Kuņģa čūlas pacientiem atslodzes diena var pat izraisīt asiņošanu. Cilvēki, kuri sirgst ar sirds išēmisko slimību, sirds ritma traucējumiem, hipertensiju, cukurslimību, podagru vai paaugstinātu tauku daudzumu asinīs, drīkst ievērot atslodzes dienu, tomēr iepriekš jākonsultējas ar ārstu.

Rakstā izmantota L. Neimanes un Z. Zariņa grāmata “Uztura mācība”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.