Foto no Raita Pilsētnieka arhīva

Latvijā nevienam sporta veidam naudas nav tik daudz, cik vajadzētu, bet Ķīnā – ko gribi, to vari izdarīt? 0

Nauda nav problēma, tomēr ķīnieši to ļoti skaita. Tiem, kuri daudz nopelnījuši, galvās ir baigie datori. Pie mūsu lielā bosa bieži eju ar budžeta lietām, ko esmu licis kopā nedēļu vai mēnesi. Stāstu, pēc 15 minūtēm viņš, izurbies cauri septiņām formulām, teic, ka nesaprot, kā es pie tā cipara esmu ticis. Reizēm strīdas par grašiem – ripas apdruka maksā 1,40 vai 1,42 eiro, bet tajā pašā laikā zaudē miljonu tikai tāpēc, ka izdarīja pa savam, lai gan tu saki, ka tā nebūs pareizi. Par to var sacepties, redzu, ka lēmums būs aplams, taču ne vienmēr viņi klausa, ir ļoti pašpietiekami – uzskata, ka zina pat tad, ja nezina.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Vai nebija grūti pierast, ka tagad tomēr nav jātaupa visur, kur vien vari ietaupīt?

Pērngad cauri organizācijai izgāja daudz cilvēku, jo nāca ar domu – te jau kaudze naudas, nav jātaupa. Ķīnieši arī nesaprata, par ko vajag maksāt un par ko nevajag. Es esmu sistēmas cilvēks, man viss ir konkrēti sakārtots, un ķīnieši to ļoti novērtē, jo paši tā nemāk, viņiem bizness ir haotisks, viss bal
stīts uz emocijām, sarunām. Domāju, ka esmu ietaupījis vairāk, nekā viņi domāja, ka var ietaupīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jūs tagad mēnesi trenējaties Latvijā. Kādās viesnīcās dzīvojat?

Labās viesnīcās. Tādu apstākļu kā mums nav nevienai MHL komandai, sākot ar ekipējumu un beidzot ar treneriem un personālu. Galvenais treneris, divi asistenti, vārtsargu treneris, fiziskās sagatavotības treneris, ārsts, divi masieri, ekipējuma menedžeris, servisa cilvēks, komandas menedžeris un asistents. Domāju, ka mums organizatoriskajā ziņā ir KHL komandas līmenis. Vienīgā atšķirība, ka lidosim nevis ar čarteriem, bet gan parastajos reisos. Hokejists, kurš mums pievienojās no Maskavas “CSKA” jaunatnes sistēmas, teica, ka tādi apstākļi sapņos nav rādījušies. Spēlētājiem maksājam no 300 līdz 1000 ASV dolāriem mēnesī.

Ja Ķīnas hokejā katru gadu ieplūdīs simttūkstoš bērnu, vajadzēs daudz treneru. Latviešus neesi aicinājis?

Kad sakārtosim sistēmu un ar vārdu treneris tur sapratīs to pašu, ko hokeja valstīs, tad aicināšu. Man vismaz pāris reizes nedēļā zvana mūsu treneri un grib pievienoties, viņus arī ņemtu pretī ar atplestām rokām, naudu nopelnītu, bet šobrīd būtu kauns vest, jo tā būtu vergošana, nevis hokeja trenēšana. Strādātu no septiņiem rītā līdz deviņiem vakarā – kā individuālie treneri. Man ofiss ir arēnā, un gada laikā neesmu redzējis nevienu komandas treniņu, tur notiek tikai individuālais darbs. Tur var būt tā, ka uz ledus ir 17 spēlētāji un 17 treneri.

Tu droši vien esi gājis pie…

Pie psihologa? (Smejas.)

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.