Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – Shutterstock

“Ne jau atalgojums ir tas, kas tik ļoti uztrauc” 0


Savukārt cita lasītāja, kas strādā medicīnā, Kristīne, raksta: “Kamēr darbinieki par vienu slodzi ar 160 stundām nesaņems pienācīgu algu – būs pārstrādes. Medicīnas nozarē ir kadru trūkums, daudzi strādā vairāk par slodzi – piespiedu – labprātīgi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Didrihsones sekotāji viņai sagādājuši nepatīkamu pārsteigumu: “Es tiešām nezināju, ka kāds to var izdarīt…”
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Lasīt citas ziņas

Vienmēr būs tādi, kas gribēs strādāt vairāk, bet vairāk tomēr ir tādu, kas gribētu strādāt vienu slodzi, saņemt pienācīgu algu un vairāk nestrādāt.

Kvalifikācijas celšanas kursi visi ir par naudu un ne mazu, kursi sākas ar samaksu no 60 eiro, kas uz vidējā personāla algas fona ir ļoti daudz.

CITI ŠOBRĪD LASA

Es personīgi jau 20 gadus esmu medicīnā, visu laiku esmu strādājusi vairāk par slodzi. Protams, ka pārgurstu, un nav daudz spēka un laika, ko veltīt ģimenei.

Strādāju 24 stundu dežūras, jo 12 stundu dežūras man nav izdevīgas – ir lieli transporta izdevumi, lai nokļūtu uz darbu un uz mājām no darba. Un man nav tik liela alga, lai varētu daudz tērēt ceļam.

Mani personīgi tik ļoti neuztrauc atalgojums, kā darba devēja attieksme pret mani kā darbinieku. Ne jau vienmēr nauda ir tā motivācija, motivācija ir arī vārdiska atzinība par labi paveiktu darbu.

Medicīnas darbiniekus nomāc arī sabiedrības necieņa pret mediķiem, sabiedrības nespēja novērtēt darbu, ko padara mediķi.

Un nenovērtētības sajūta rodās arī no tā, ka prasības, kas tiek izvirzītas mediķiem, ir nesamērīgas attiecībā pret algu. Nevar visu laiku palielināt prasības un uzkraut arvien lielāku atbildības nastu, attiecīgi nepalielinot algu. Var jau nodarboties ar demagoģiju – paši izvēlējāties to darbu, ja nepatīk – nestrādā, brauc prom utt.
Es pēc sava aicinājuma esmu mediķis un tāda palikšu, neskatoties ne uz ko.

Bet situācijā, kad dzīves dārdzība aug un mediķu algas stāv uz vietas, ir ļoti grūti saglabāt kaut jel kādus ideālus.”

Portāls Veselam.lv turpinās rakstu sēriju par mediķu pārslodzi un nepilnīgo, netaisnīgo likumdošanu attiecībā pret mediķu darba stundām. Stāstīsim pieredzes stāstus, kāpēc mediķi izvēlas šādu darba slodzi un kā to iztur. Rakstīsim par pierādījumiem, kādas ir sekas pārslodzei. Meklēsim iespējamos risinājumus. Ja jums ir, ko teikt par šo tēmu no pieredzes, variet rakstīt Veselam.lv redaktorei: [email protected]

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.