Foto – Shutterstock

Ko labu veselībai dod medus? 0

“Rudenī un ziemā pie tējas intensīvi lietoju medu, bet vai tam ir jēga?” ERNESTS MĀRUPĒ

Reklāma
Reklāma
Šīs ceļojumu galamērķu valstis patiesībā ir pilnīgs murgs! 10 valstis, kur labāk nedoties
10 visbiežāk sastopamie nakts murgi: psiholoģe atklāj, ko zemapziņa cenšas jums pateikt un kad patiešām jāsāk uztraukties
RAKSTA REDAKTORS
“Izmeklēšanas laikā ārsts pieskārās manai padusei un sastinga..” Inese Supe dalās ar pārdzīvoto, otro reizi saņemot vēža diagnozi
Lasīt citas ziņas

Medus stiprina imunitāti un mazina gan saaukstēšanās simptomus, gan klepu. Tas mūsu organismā labi vada citas uzņemtās dabas vielas, tāpēc parasti lieto kopā ar zāļu tējām. Taču pārāk karstā temperatūrā medus zaudē savas vērtīgās īpašības, saglabājot tikai saldumu, tāpēc vērtīgo produktu pievieno jau nedaudz atdzisušam dzērienam vai pienam (vēlams līdz +50 °C). Lai būtu pilnīgi drošs, ka medus nezaudēs savas īpašības, to pie tējas var ēst ar karotīti. No rudens tējām visaktuālākā ir Islandes ķērpja tēja, kas palīdz ārstēt bronhiālas saslimšanas. Kumelītei piemīt nomierinoša un gremošanu regulējoša iedarbība, pelašķu tēja rosina ēstgribu, kā arī palīdz pret saaukstēšanos un drudzi. Piparmētru tēja nomierina, uzlabo asinsriti un mazina sāpes. Upeņu tēja stiprina imunitāti. Liepziedu tēja sviedrē un novērš drudzi.

Lielisks dabas līdzeklis ir alveja, kas stiprina imūnsistēmu, atvieglo saaukstēšanās simptomus un ārstē klepu. Sīki sagrieztu alvejas mīkstumu sajauc ar medu un lieto pa ēdamkarotei dienā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.