Sigita Kirilka
Sigita Kirilka
Foto – Karīna Miezāja

– Vai nesanāk tā, ka pastāv kvalitātes dubultstandarti žurnālistiem, kas strādā latviešu valodā, un krievu valodā strādājošiem kolēģiem? Par piemēru varu minēt radio žurnālistu Aidi Tomsonu, kas ir īpaši trenēts darbam “brīvā mikrofona” formātā. Kamēr Jermakovas piemērs rāda, ka cilvēks profesionāli nav bijis tam gatavs. 46

– Dubultstandartu nav. Ir skaidrs, ka jebkuriem diviem cilvēkiem profesionālie līmeņi vienmēr var atšķirties. Tajā pašā laikā arī Aidim Tomsonam ēterā gadās ļoti sarežģītas situācijas. Tāpēc, tas ko mēs turpināsim, ir šī profesionālā līmeņa izlīdzināšana. Nāksim kolektīvā kopā, lai apspriestu šādus gadījumus.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

– Jautājums gan ir ne tikai par žurnālistes iemaņām reaģēt uz ēterā izskanējušu ekstrēmistisku viedokli. Runa ir arī kopumā par šī konkrētā 9. maija raidījuma toni un noskaņu, kurā žurnāliste runā par “mūsu pieminekli” un “mūsu uzvaru”. Kā tas saskan ar Latvijas sabiedriskā medija saturisko ietvaru?

– Būtībā, lai izdarītu secinājumus, jāklausās “LR4” ilgākā periodā. Esam gatavojuši raidījumus, kur šis datums ticis analizēts no dažādām pusēm un aspektiem – ne tikai kā svētki, kas neapšaubāmi ir 9. maijs vienai daļai Latvijas iedzīvotāju. Arī tas mums ir jārespektē, jo arī tie ir mūsu klausītāji un arī tā ir būtiska Latvijas sabiedrības daļa.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Tomēr gribot negribot konsekvences nav diez ko tīkamas – no “mūsu svētkiem” un “mūsu piemineklim” līdz jautājumam par “mūsu vēsturi” vai “mūsu prezidentu” un galu galā “mūsu armiju”.

– Es kategoriski noraidu šādu uzstādījumu. “LR4” redakcija savās programmās nevis nodarbojas ar sabiedrības šķelšanu, bet viņu mērķis tieši ir to sabiedrības daļu, kas runā krievu valodā, ievilkt Latvijas procesos. Tas ir Latvijā tapis oriģinālais saturs, un mēs šajā programmā stāstām gan par visiem mūsu valsts svētkiem, gan pastāvīgi aicinām studijā mūsu amatpersonas un sabiedrības pārstāvjus, kas stāsta par Latvijas norisēm un procesiem. “LR4” tieši šādā veidā mazina Krievijas informatīvās telpas ietekmi. Un, patiesību sakot, mums tas izdodas diezgan veiksmīgi, jo šī radiostacija ir vispopulārākā un ar plašāko auditoriju nopietnu krievu valodā raidošo staciju vidū.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.