Tiesas nolēmumā arī pirmoreiz ir publiski nosauktas personas, kuras tiek uzskatītas par noziedzīgo shēmu organizētājām un īstenotājām, viņu vidū arī “Dinaz grupas” “veterāns” Nikolajs Jermolajevs.
Tiesas nolēmumā arī pirmoreiz ir publiski nosauktas personas, kuras tiek uzskatītas par noziedzīgo shēmu organizētājām un īstenotājām, viņu vidū arī “Dinaz grupas” “veterāns” Nikolajs Jermolajevs.
Ekrānuzņēmums no dinaz.lv

Lietas apmēri, summas, personas 2

Kā izriet no tiesas nolēmuma, šīs te “vilkšanās” dēļ Finanšu policijas pārvaldes vecākā izmeklētāja Karina Plaude ir pieņēmusi lēmumu izdalīt no “Dinaz” lietas kriminālprocesa materiālus saskaņā ar sarakstu par noziedzīgi iegūtu mantu. Pierādījumu kopums dodot pamatu uzskatīt, ka mantai – arestētajiem naudas līdzekļiem – ir noziedzīga un ar noziedzīgu nodarījumu saistīta izcelsme, tāpēc tiesai lūgts pieņemt lēmumu par to konfiscēšanu un ieskaitīšanu valsts budžetā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Tiesas lēmums rāda, ka iespaidīgas summas skaidrā naudā kratīšanās uzietas visdažādākajās vietās: lielākā summa, kas atrasta Igora Tukacinska mājās Jūrmalā, ir bijusi 622 tūkstoši eiro un 241 tūkstotis dolāru, savukārt triju uzņēmumu birojos Rīgā, Katrīnas dambī 14, uziets 241 tūkstotis eiro skaidrā naudā, bet uzņēmēju Pjotra Grigorjeva un Viktora Busela lietošanā esošajā automašīnā atrasti 45 tūkstoši eiro.

Šīs kratīšanas ir notikušas 2014. gada beigās sākta kriminālprocesa ietvaros, kura pamatā ir aizdomas, ka “organizēta personu grupa, izmantojot savā rīcībā esošu uzņēmējsabiedrību dokumentus un rekvizītus, izvairījās no nodokļu nomaksas un veica krāpnieciskas darbības, ar to nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā, aptuveni EUR 1 371 345,65 (pievienotās vērtības nodoklis), kā arī veica noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju laika posmā no 2013. gada janvāra līdz 2014. gada novembrim”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopumā Finanšu policija uzskaitījusi vairāk nekā 20 Latvijā reģistrētu uzņēmumu (tostarp jau pieminēto “Dinaz” degvielas uzpildes staciju saimnieci – SIA “RusLatNafta”), kā arī virkni citās valstīs reģistrētu kompāniju, kuras pašas, “to darījumu partneri un ar tiem saistītas personas iesaistīti aizdomīgos finanšu darījumos, kas saistīti ar starpniecību darījumos bez saimnieciska nolūka, ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielos apmēros un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā starptautiskā organizētā grupā”.

Tiesas nolēmumā arī pirmoreiz ir publiski nosauktas personas, kuras tiek uzskatītas par šo noziedzīgo shēmu organizētājām un īstenotājām: “Noskaidrots, ka iepriekšminētie u. c. uzņēmumi iekļauti vienotā darījumu ķēdē – degvielas piegādēs, kur patiesā labuma guvēji, slēptie īpašnieki ir Genadijs Stankevičs, Nikolajs Jermolajevs, Viktors Busels, Sergejs Kuļeševičs, Igors Tukacinskis, Igors Volgins”.

No tiesas nolēmuma izriet, ka jau pirms diviem gadiem par aizdomās turētajiem šīs krimināllietas ietvaros atzīts gan I. Volgins un I. Tukacinskis, gan S. Kuļeševičs un V. Busels, gan arī vēl citas noziedzīgajās shēmās, iespējams, iesaistītas personas – Jekaterina Petrakeviča, Aigars Ameliņš, Mihails Zabalujevs, Pjotrs Grigorjevs, Valērijs Vauļins, Valērijs Jakuškins un Kristīne Grante.

Savukārt šā gada marta beigās par aizdomās turētajiem atzīti arī divi “Dinaz grupas” “veterāni” – G. Stankevičs un N. Jermolajevs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.