Bijusī kultūras ministre Helēna Demakova tagad neatrod iespēju medijiem skaidrot savu pozīciju par valstij nelabvēlīgo tiesas iznākumu.
Bijusī kultūras ministre Helēna Demakova tagad neatrod iespēju medijiem skaidrot savu pozīciju par valstij nelabvēlīgo tiesas iznākumu.
Foto – Lita Krone/LETA

Atgādināsim, ka 2006. gada 28. aprīlī valsts aģentūra “Jaunie trīs brāļi” ar muzeja projekta īstenošanai paredzētās ēkas īpašnieku un Andrejsalas teritorijas attīstītāju “Jaunrīgas attīstības uzņēmums” noslēdza vienošanos, kas paredzēja muzeja ieceres īstenošanai paredzētās teritorijas detālplānojumā izstrādāt Laikmetīgās mākslas muzeja ēkas novietojuma plānu un muzejam atbilstošus teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus, kā arī valsts īpašumā iegūt arhitektu biroja “OMA Rotterdam” izstrādāto Laikmetīgās mākslas muzeja meta projektu. Līguma summa par metu iz­strādi bija 496 500 eiro. Pēc valsts aģentūras “Jaunie trīs brāļi” reorganizācijas un pievienošanas KM neizmantoto valsts budžeta finansējumu 429 444 latus, kas bija paredzēti muzeja projekta īstenošanai, ieskaitīja atpakaļ valsts budžetā. 12

2011. gada pavasarī Valsts kontrole KM pārskata revīzijā norādīja, ka “Jaunajiem trīs brāļiem” nebija tiesiska pamata slēgt vienošanos ar “Jaunrīgas attīstības uzņēmumu” par Laikmetīgās mākslas muzeja meta un teritorijas detālplānojuma izstrādi. Tā kā KM nebija veikusi darbības aģentūras rīcības seku novēršanai, uzņēmums iesniedza prasības pieteikumu tiesā pret valsti KM personā par prasībā norādītās summas piedziņu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

KM tolaik uzsvēra, ka ministrija nebija nedz pilnvarojusi aģentūras “Jaunie trīs brāļi” direktoru slēgt darījumu ar “Jaunrīgas attīstības uzņēmumu”, nedz to akceptējusi.

Minētais Laikmetīgās mākslas muzeja projekts tika iecerēts Aigara Kalvīša (Tautas partija) valdības laikā, toreiz kultūras ministre bija Helēna Demakova, kura nav atradusi iespēju tagad medijiem skaidrot savu pozīciju par šo valstij nelabvēlīgo tiesas spriedumu. Vēl jāpiebilst, ka “Jaunrīgas attīstības uzņēmumu” 2001. gadā kopīgi nodibināja Rīgas brīvostas valde un Aināra Šlesera un Viestura Koziola biznesa partneri no “Varner Gruppen”, bet tagad uzņēmums, pēc TV3 rīcībā esošām ziņām, pieder ekspolitiķu Andra Šķēles un A. Šlesera ģimenēm, tāpat uzņēmumā esot iesaistīts ar Aivaru Lembergu saistītais uzņēmējs Ivars Sormulis. Līdz ar to jāsecina, ka vairāk nekā pusmiljons eiro valsts budžeta naudas, kas nolikta “neparedzētiem gadījumiem”, nonāks oligarhu vai ar viņiem saistītu personu kabatās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.