Pirms intervijas teici, ka dzemdībās gan tik daudz vairs nepiedaloties. 0


Pēdējā laikā vairāk organizēju pirtīžas – rituālu pēc dzemdībām. Vai, runājot man jau skudriņas skrien! Tas ir notikums, kurā ne tikai zīdainītim dzen sarus, kā daudzi iedomājas, bet tam ir daudz plašāka jēga. Mamma var sajust, kas ar viņu īsti ir noticis, palaist projām kādus dzemdībās sakrājušos kreņķus, apzināties, kāda viņa ir tagad. Tas notiek pirtī, ir daudz ķermeniskas saskares, kas iedarbojas kā pēcdzemdību depresijas profilakse. Beigās sieviete laimīga un mirdzošām acīm atkal sastop vīru, kurš pa šo laiku ir pieskatījis mazuli.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Aizraušanās ar gaidību tematu žurnālisti tevī tomēr nav iemidzinājusi, ja jau ir tapis portāls Veselam.lv!

Drīzāk jau atmodinājusi. Man patīk pētīt, sarunāties ar cilvēkiem, rakstīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vai arī portālā Veselam.lv atrodams daudz informācijas par gaidībām un dūlām?

Ne tikai tas! Manuprāt, viena no vērtībām ir iedvesmojoši stāsti par cilvēkiem, kuri, sastopoties ar dzīves grūtībām, ir spējuši gūt kādu labumu, mācību vai atraduši veidu, kā atveseļoties, un cēli, dzīvesgudri no pārdzīvotā izgājuši. Piemēram, intervēju Aleksandru Kaļičavu – vīrieti, kurš, braucot ar velosipēdu un saduroties ar trolejbusu, zaudēja kāju. Par spīti situācijas traģismam, viņš pret to izturējās ar lielu dzīvesprieku un humoru. Ļoti ātri tika saziedota nauda, un viņš tika pie kājas protēzes. Viņš atkal lido ar paraplānu, piedalās velomaratonā… Kad centos izspiest no viņa kādu gudru atziņu, Aleksandrs teica – ir problēma, un ir mērķi, vajag fokusēties uz mērķiem, nevis uz problēmām. Šādiem vārdiem, kas dzirdēti no milzīgus satricinājumus pārdzīvojuša cilvēka mutes, ir pavisam cita vērtība nekā tiem, kas izlasīti nezin kādā gudrā grāmatā.

Tātad portālā lasāmi šādi dzīvesstāsti, kā arī raksti par dažādām slimībām?

Ne vien par fiziskām kaitēm! Daudz rakstām arī par psiholoģiju, piemēram, par to, kā palīdzēt tuviniekiem grūtā situācijā. Jau tagad redzam, ka labprāt lasa rakstus par bērnu un vecāku attiecībām. Vēl ir informācija par to, ko cilvēks pats var darīt savas veselības labā: viena lieta ir ārsta izrakstītas zāles, taču ir arī fiziskās aktivitātes, uzturs, paradumu maiņa… Daudz rakstām par pirtī iešanu, par netradicionālo medicīnu.

Ir iespēja sūtīt savus jautājumus [email protected], un portāls, konsultējoties ar ekspertiem, sagatavos atbildes. Novērtēsim arī dalīšanos savā pieredzē – par slimības uzveikšanu, par nesekmīgu ārstēšanos, par nebūšanām kādā veselības aprūpes iestādē, par brīnišķīgiem ārstiem vai netradicionāliem paņēmieniem, kā izdevies uzveikt sarežģītu dzīves situāciju saistībā ar veselību. Arī sekss portālam nav tabu temats, un internets ļauj saglabāt anonimitāti, tāpēc var uzdot jautājumus par to, ko šķiet mulsinoši uzdot klātienē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.