Foto – Shutterstock

Ērtāk ir iegādāties ķidātus liemeņus vai gredzenus. Dažviet atsevišķi nopērkami arī taustekļi, kas ir lētāki, bet uzturvērtības ziņā neatpaliek no liemeņiem. Pērkot netīrītus kalmārus, jārēķinās, ka no kopējās masas atkritumos aizies 30 līdz 50%. 0

Bērniem līdz trīs gadu vecumam pret vēžveidīgajiem un moluskiem mēdz būt alerģija, tāpēc Eiropas pediatri iesaka bērnu ēdienkartē jūras veltes (garneles, kalmārus, astoņkājus, austeres, gliemjus) neiekļaut. Vispirms mazuļu ēdienkartē jāievieš baltās zivs gaļa (mencas, līdakas, zandarta, brekša, karpas u. c.), kas zvejota Latvijā.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Es kalmārus labprāt iekļauju savā ēdienkartē. Tos gatavoju šādi – viegli apgrilēju, apslaku ar olīveļļu un citrona sulu, kas sajaukta ar garšaugiem (pipariem, dillēm, timiānu, rozmarīnu u. c.). Baudu kopā ar svaigu dārzeņu salātiem, kas papildināti ar dīgstiem, pievienoju linsēklu eļļu. Šī recepte ir tipiska Vidusjūras diētai. Izdodas viegla un veselīga maltīte.

KUR IEGĀDĀTIES?

Lielveikalā “Sky & More” zivju un citu jūras velšu nodaļā var apskatīties, kāds izskatās svaigs, nesen vēl ūdenī peldējis kalmārs. Tie nozvejoti Argentīnā, Folklendu salās. Cena par 1 kg – 9,49 eiro. Šajā veikalā var iegādāties arī konservētus kalmārus savā tintē (111 g – 4,60 eiro) un amerikāņu gaumē (111 g – 4,70), abu veidu konservi gatavoti Spānijā. Lielveikala “Prisma” saldēto produktu plauktos atradu panētus kalmāru riņķus (Igaunija, 0,5 kg – 3,14 eiro) un kalmāru gredzenus mīklā (Spānija, 0,5 kg – 4,18). Kalmāri pievienoti arī diviem saldēto jūras produktu kokteiļiem – “Gardi gan” ir 38% kalmāru (400 g – pilna cena 4,99 eiro, tobrīd ar atlaidi – 3,59), “Frutti di Mare” – 35% kalmāru (200 g – 2,53). “Prismā” nopērkami arī divu veidu kalmāru konservi, kas ražoti SIA “Saiva Anno 1949” Mērsragā. Gan karaliskā kalmāra fileja, gan parastā kalmāra fileja (katrā kārbiņā pa 170 g) maksā 1,65 eiro.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.