Dziļās muskulatūras treniņš 0


SlacklineLV brīvprātīgo sniegtie padomi un draudzīgie ieteikumi tiešām birst no visām pusēm. Sākumā jāmēģina stāvēt uz lentes pamīšus ar vienu, tad otru kāju. Kad noķerta drošības sajūta, var mēģināt virzīties uz priekšu. Soļi jāliek ar pilnu pēdu uz lentes, novietojot tās taisni – noteikti ne slīpi vai šķērsām, lai izvairītos no sāpīgiem kritieniem! Ejot ceļgali jātur viegli ieliekti. Atrodoties uz lentes, jāatceras par staltu stāju. Mugura jātur taisni, pleciem jābūt atbrīvotiem. Līdzsvaru turot, jādarbojas sānu muskulatūrai – nenotiek nekādas kustības uz priekšu vai uz aizmuguri. Rokas un plaukstas jāizmanto balansam. Skatoties uz leju, noliecas galva, līdz ar to ķermenis vairs nav taisni un tiek zaudēts līdzsvars, tāpēc skatienam jābūt vērstam taisni uz priekšu, piemēram, uz lentes savienojuma vietu pie koka stumbra. Apņēmībā nenokrist svarīgi ir neaizmirst elpot un atslābināties.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Jā, apvienot visus ieteikumus, vienlaikus cīnoties ar trīcošo lenti zem ķermeņa svara, vismaz sākumā šķiet grūti. Pirmo divu treniņu laikā man vairāk par pieciem soļiem, nesasveroties uz vienu pusi un nezaudējot līdzsvaru, izdodas vien ar palīdzību no malas. Taču tāpēc tas arī ir treniņš. Mierīgi, atslābināti pa lenti var staigāt, ja ķermeņa dziļā muskulatūra ir pietiekami attīstīta, un tieši tam slackline ir teicams trenažieris. Lentošana ir treniņš ne vien koordinācijai un līdzsvaram, bet, līdzīgi kā joga un meditācija, arī prāta atslābināšanai un domu jūkļa sakārtošanai. Visa uzmanība un koncentrēšanās veltīta vienīgi lentei.

Kopsaucot abus iepazīšanās randiņus ar slackline, varu teikt – šis tiešām ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids, ko vismaz pamēģināt iesaku visiem! Lentošana ir kā malks svaiga gaisa gan tiem, kuri meklē arvien jaunus aktīva brīvā laika pavadīšanas veidus, gan tiem, kuri ar sportu ir uz jūs un tikai sper pirmos soļus aktīva hobija virzienā. Šie pirmie soļi varētu būt tieši uz slackline lentes!

Der zināt

CITI ŠOBRĪD LASA

■ Izvēlies ērtu apģērbu, uz kura nebaidies atstāt zāles traipus, ja gadās nokrist.

■ Treniņos valda brīva gaisotne – droši ņem līdzi našķus un pledu, kur piesēst, gaidot savu kārtu uz lentes.

■ Par slackline nav jāaizmirst, beidzoties vasaras sezonai, – lentes var uzlikt un trenēties arī iekštelpās.

■ Savas lentes iegāde noteikti paātrinās un atvieglos lentošanas apguvi. Par ekipējumu konsultējies ar SlacklineLV vai meklē sporta preču veikalos. Ja treniņā ierodies bez savas lentes, dalība ir par ziedojumiem.

■ Informāciju par SlacklineLV publiskajiem iknedēļas treniņiem Rīgā, kā arī par dalību dažādos brīvdabas festivālos citviet Latvijā meklē Facebook.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.