“Man gluži kā kalns novēlies no pleciem, jo esmu sasniegusi to, uz ko gāju visu savu mūžu,” par augsto valsts apbalvojumu priecājas Austra Reinberga. Foto – Juris Presņikovs

Nes Latvijas vārdu pasaulē 0


Darba slodzes un ģimenes problēmu dēļ A. Reinberga sportu uz ilgu laiku bija atstājusi novārtā. Regulāri trenēties un piedalīties sacensībās atsākusi tikai 75 gadu vecumā. “Atgriezties sportā palīdzēja draudzene, ar kuru kopā jaunībā braukājām pa sacīkstēm. Tolaik biju jau pensijā, dzīves novārdzināta. Viņa teica – uzreiz taču nav jāpiedalās sacensībās, lai tikai atnākot uz stadionu paskatīties. Tas bija liktenis! Kā ieraudzīju sarkanos skrejceļus, man kā vecam sacīkšu zirgam sirds iepukstējās straujāk. Vilku atkal no kakta laukā savas vecās naglenes. Sports ļāva dzīvē aizpildīt tukšumu,” atceras seniore.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

Izrādās, ka Ventspilī tad vēl neesot bijis savas veterānu sporta komandas, tādēļ pirmos gadus viņa startējusi Bauskas komandas sastāvā. “Aizbraucu uz pasaules veterānu čempionātu vieglatlētikā, kas notika Ričionē Itālijā. Startēju vecuma grupā 75+ un ieguvu veselas trīs zelta medaļas – vienu zelta un divas sudraba. Visi brīnījās, kādēļ esmu Bauskas komandā. Teicu, ka Ventspilī senioru sportam nav atbalsta. Jau nākamajā gadā arī mūsu pilsētā tika nodibināts sporta veterānu klubs ar 15 biedriem, tagad tajā jau ir ap 45 sportistu,” stāsta A. Reinberga.

Spilgtā atmiņā palicis starts Turīnā, kur 2013. gada vasarā norisinājās pasaules sporta spēles veterāniem (“World Masters Games”), kurās ventspilniece izcīnīja trīs zelta medaļas (100 un 200 metru skrējienā, kā arī lodes grūšanā), bet diska mešanā ieguva sudrabu.

CITI ŠOBRĪD LASA
“Manā vecuma grupā skrējienā piedalījās astoņas dalībnieces. Pirms starta pa skaļruņiem paziņoja, ka skrējienā piedalās arī pasaules čempione 85 gadus vecā Austra Reinberga no Latvijas. Kad atkal uzvarēju, bija gan Latvijas karogs, gan televīzija, gan žurnālisti,” ar lepnumu balsī stāsta sportiste, atklājot, ka par viņas sasniegumiem rakstījušas arī Itālijas avīzes. 2015. gadā Eiropas veterānu ziemas čempionātā Polijā viņa izcīnīja zelta medaļas 60 m un 200 m skrējienā, bet pasaules veterānu čempionātā Lionā Francijā – sudraba medaļu 100 m skrējienā. Kopā ar Latvijas veterānu sporta komandu pabijusi gan Kalifornijā (ASV), gan Lahti Somijā, gan Spānijā un daudzās citās valstīs. Lai gan ventspilniecei ļoti patīk siltā Itālija, viņa negribētu dzīvot nekur citur kā vien savā mīļajā Ventspilī.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.