Zīmējums no testoteka.narod.ru

Kvadrāts 1


Tu esi nenogurstošs darbinieks! Strādīgums, centība, kas ļauj sekmīgi pabeigt darbus, ir tas, ar ko, pirmkārt, slaveni īstie Kvadrāti. Izturība, pacietība un metodisks darbs parasti padara Kvadrātus par augsti kvalificētiem speciālistiem savā jomā.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Lasīt citas ziņas

Kvadrāti – visdažādāko datu kolekcionāri. Visa informācija sistematizēta, salikta pa plauktiņiem. Tāpēc Kvadrāti izslavēti kā erudīti, vismaz savā jomā noteikti. Analītiskā domāšana – Kvadrātu stiprā puse.

Kvadrāti ir ļoti uzmanīgi pret detaļām, sīkumiem. Kvadrātiem patīk kārtība un rutīna. Kvadrāta ideāls – plānota, prognozējama dzīve, viņam nepatīk “pārsteigumi” un ierasto notikumu gaitas izmaiņas. Viņš vienmēr “kārto”, organizē cilvēkus un lietas ap viņu. Visas šīs īpašības veicina to, lai Kvadrāti būtu (un ir!) teicami administratori, izpildītāji, bet… diemžēl, reti labi vadītāji, menedžeri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārmērīga uzmanības pievēršana detaļām, nepieciešamība pēc papildu, precizējošas informācijas lēmuma pieņemšanai, atņem Kvadrātam operativitāti. Akurātums, precizitāte, noteikumu ievērošana var attīstīties līdz paralizējošai galējībai. Un, kad ir laiks pieņemt lēmumus, jo īpaši, kas saistīti ar risku, ar iespējamo zaudējumu, Kvadrāti tīši vai netīši atliek to pieņemšanu. Turklāt racionalitāte, emocionāls vēsums traucē ātri nodibināt kontaktus ar dažādiem cilvēkiem. Kvadrāts darbojas neefektīvi neierastā situācijā.

Dzīves vērtības: tradīcijas, stabilitāte, drošība, uzticamība, pagātne.

Lomas: Konservators. Uzticamība un atbalsts. Pedants. Tradīciju saglabātājs. Izpildītājs.

Stiprās puses: organizētība, disciplinētība, labs izpildītājs, punktualitāte, precizitāte, akurātība, kārtīgums, tīrība, ievēro likumu, strādīgums, pacietība, neatlaidība, vārda turēšana, godīgums, piesardzība, saprātīgums, racionalitāte, taupība, praktiskums.

“Vājās” vietas: kūtrums, neelastība, inerce, pedantisms, vienpusīgums, neizlēmība, stūrgalvība, konservatīvisms, bailes no jaunā, bailes no riska, vāja spēja fantazēt, noslēgtība, skopums, sīkumainība, tieksme uz birokrātismu.

Izskats: akurāts, stingrs, atturīgs, ne ar ko neizceļas, konservatīvs, “kā pienākas”.

Darbavieta: katra lieta savā vietā, viss “paralēli un perpendikulāri”.

Valoda: lēna, monotona, loģiska, daudz atsauču uz autoritātēm un to “kā ir pieņemts”.

Ķermeņa izpausmes: gaita ir lēna, solīda. Žestikulācija “diezgan vāja”, bet precīza. Mīmikas praktiski nav – Kvadrāts skops uz jūtu izrādīšanu.

Piemērotas profesijas: grāmatvedis, analītiķis, direktora vietnieks vispārējos vai saimnieciskos jautājumos, iecirkņa inspektors, vadītājs birokrātiskā organizācijā.

Reklāma
Reklāma
Kā komunicēt ar Kvadrātu: noklausīties līdz beigām, nepārtraukt, ja vien neesi viņa boss. Būt kompetentam. Zināt visas instrukcijas, likumus, precedentus. Paskaidrot savu pozīciju, izmantojot faktus un skaitļus, tabulas. Komplimentus teikt diezgan atklāti, lai Kvadrāts tos saprastu, bez divdomībām un pārprotamām frāzēm. Jauninājumus piedāvāt mazās porcijās. Atturēties no emocionālām izpausmēm.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.