Foto – Shutterstock

Indra, 48 gadi: “Nogurums pēc regulāras neizgulēšanās tiešām traucēja.” 2


“Pilnīgi negaidīti man menstruācijas beidzās 45 gadu vecumā. Tolaik es šim faktam galīgi nebiju gatava. Ļoti strauji sākās klasiskie simptomi – svīšana naktīs, izteikti miega traucējumi. Pēc negulētajām naktīm pasliktinājās gan darba, gan dzīves kvalitāte. Protams, to pavadīja karstuma viļņi dienas laikā. Esmu skolotāja, un man bieži nācās stundas vidū izskriet no klases, jo skolēni dīvaini skatījās uz mani, turklāt nevarēju raut vaļā logu, lai atvēsinātos. Tas mani tiešām apgrūtināja. Aptuveni trīs četrus mēnešus cietos, pēc draudzeņu ieteikuma dzēru dabiskos līdzekļus, bet situācija nemainījās, tieši otrādi – tā pasliktinājās. Nogurums pēc regulāras neizgulēšanās tiešām traucēja. Devos pie savas ginekoloģes. Pēc dakteres ieteikuma sāku lietot hormonālo preparātu. Dzīves kvalitāte uzlabojās divu trīs nedēļu laikā. Pārgāja karstuma viļņi un svīšana, es atkal varēju naktī normāli gulēt. Vairs nebija jāuztraucas, kā izskatos un kā jūtos savu skolēnu priekšā.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Šos medikamentus lietoju jau trīs gadus. Protams, veicu arī regulāras pārbaudes – gan krūšu izmeklēšanu, gan ginekoloģiskās apskates. Esmu pārbaudījusi kaulu blīvumu, un tas pašlaik ir normāls, par ko man prieks. Atceroties neilgo dzīves periodu, kad, iestājoties agrīnajai menopauzei, tik ļoti mocījos ar klimaktēriskajām sūdzībām, ne mirkli nenožēloju, ka sāku lietot hormonālo terapiju.

Nepatīkamās izpausmes varbūt izskaidrojamas ar to, ka man mēnešreizes beidzās tik ātri, bet līdzīgus stāstus esmu dzirdējusi arī no sievietēm, kurām tas notiek vēlāk – pēc 50 gadiem. Es pilnīgi noteikti to nevēlos atkal piedzīvot, tāpēc turpināšu lietot hormonālos līdzekļus līdz brīdim, kamēr tie vairs nebūs nepieciešami.”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.