Foto-Shutterstock

Vēss ūdens ar piparmētrām vai sāli 0

“Ja negaršo parasts ūdens, tam var pievienot jāņ­ogas, mellenes, ērkšķogas vai citas ogas. Var arī garšvielas, piemēram, piparmētru lapiņas, rozmarīnu. Der arī gurķu, citronu, apelsīnu, meloņu vai arbūzu šķēlītes. Ļaujot darboties savai iztēlei, dzeramais ūdens var iegūt arī dažādas nokrāsas, sākot ar zaļganu un beidzot ar zeltainu,” iesaka Baiba Bērtiņa.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Ļoti karstā laikā, kad sviedri tek aumaļām, it īpaši, ja jāpļauj siens vai jāveic kāda cita fiziska slodze, šķidruma līdzsvaru organismā būtu vēlams atjaunot ar ūdeni, kam pievienots nedaudz – 0,3–0,5% – vārāmā sāls.

“Veselības centra 4” fizioterapeite Baiba Narvila iesaka karstā laikā dzert nedaudz mineralizētu ūdeni, lai atjaunotu mikroelementu daudzumu organismā, kas tiek zaudēts kopā ar sviedriem. “Sportošanas laikā vēlams dzert ūdeni regulāri, maziem malciņiem,” viņa saka. Ilgstošas slodzes laikā ieteicams padzerties ar 15–20 minūšu intervālu, vienā reizē izdzerot ne vairāk par 150–350 ml ūdens. Nav prāta darbs vienā reizē, piemēram, pirms iziešanas no mājas, izdzert lielāku daudzumu ūdens, jo cilvēka organisms atšķirībā no kamieļa neveido ūdens krājumus nebaltai dienai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.