Foto: Timurs Subhankulovs/Latvijas Avīze

Ejam dziļumā! 0


Vēl viena obligāta pirtslieta ir skurbis, lai atbrīvotos no atmirušajām ādas šūnām un nomazgātu no sevis visu, kas tur uzkrājies.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Lasīt citas ziņas

Šai nolūkā bieži izmanto medu. Biezs un lipīgs tas dziļi iekļūst tvaika atvērtajās porās un iztīra ādu tikpat kā no iekšpuses.

Problemātiskās vietas var vienkārši ieziest ar medu, veicot masāžu vai tikai piespiežot ar plaukstu. Protams, šo masku pēcāk nomazgā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izmantojot medu, var pagatavot arī skrubi – kosmētisku produktu ar abrazīvām daļiņām. Šai nolūkā tam pievieno maltas kafijas pupiņas, kanēli vai kaltētas apelsīnu miziņas. Problemātiskai ādai ar izsitumiem piemērotāks rupjāks skrubis. Ja tā ir maiga un viegli ievainojama, abrazīvās sastāvdaļas ir jāsamaļ īpaši smalki, teju līdz pulverim.

Ar ēterisko vielu lietošanu gan jāuzmanās – karstumā tās var radīt nopietnus ādas apdegumus.

Dubļi tīrībai

Cits efektīvs paņēmiens, kā pirts procedūru laikā no porām iztīrīt šlakvielas, ir likt mālu maskas. Pēc tam, kad ķermenis ir izkarsēts, to ieziež ar siltā ūdenī izšķīdinātu zilo, zaļo vai melno mālu pulveri. Tas ir īpaši piemērots cīņai ar celulītu – problemātiskajās vietās šāda maska ādu savelk, no porām izspiežot toksīnus, arī negludumi izlīdzinās.

Mālā esošie mikroelementi – magnijs, kalcijs, mangāns, cinks, varš, fosfors – veicina vielmaiņas uzlabošanos šūnās, tās atjauninot un veicinot dzīvības procesu norisi.

Pēc tam, kad āda ir attīrīta, tai ir nepieciešams jauns spēks. Tālab uz pirti līdzi jāpaņem arī barojošas maskas sejai un visam ķermenim. Agrāk šai nolūkā izmantoja pat krējumu, kas lieliski baro ādu, taču nav piemērots cilvēkiem ar taukainu ādu. Tiem der maskas, kas izgatavotas uz auzu pārslu vai olu bāzes. Šos līdzekļus uzklāj pēc iziešanas no pirts un patur 10 – 20 minūtes, tad noskalo, lai gan galvenais rādītājs, kas liecina, ka laiks nomazgāt, ir maskas sacietēšana.

Svarīgi

Pirtī jāņem līdzi tikai dabīgas lietas. Aiz durvīm atstājiet sintētisku materiālu izstrādājumus – cepurītes, dvieļus, peldkostīmus, sūkļus un pat kosmētiskos līdzekļus ar mākslīgām krāsvielām un konservantiem!

Reklāma
Reklāma

Padomi

Ķermeņa skrubi var pagatavot, izmantojot smalku sāli un svaigus, tikko plūktus sasmalcinātus garšaugus sev vēlamās proporcijās:

• ar fenheli – pretcelulīta iedarbība, tonizējošs, nostiprinošs,

• ar estragonu – nostiprinošs, attīrošs,

• ar lupstāju – īstu vīru zālīte; nostiprinošs, attīrošs,

• ar kaķumētru – tonizējošs,

• ar salviju – tonizējošs, attīrošs, nomierinošs,

• ar kalmi – atjauno spēkus, relaksējošs, uzmundrinošs, tonizējošs.

Šādu ķermeņa kopšanas līdzekli var uzglabāt ledusskapī līdz pat gadam, taču jārēķinās, ka sāls kļūst nedaudz ciets, jo sasmalcinātie garšaugi izdala sulu. Svaigo zālīšu vietā ziemā sālim var pievienot kaltētus augus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.