16-25 gadi: romantisms 0


Tas ir seksualitātes mošanās laiks. Viņa, iespējams, mēģina noteikt, kāda šī dzīves joma būs nākotnē, nevis galīgi izvēlēties kādu no tās stabilām formām. Katrā tikšanās reizē viņa cer labāk izprast savas emocijas un jūtu stiprumu, atklāt savu seksuālo potenciālu. Šis periods viņas dzīvē notiek spēcīgā bērnības un pusaudžu gadu ietekmē. Jaunās sievietes attiecībās meklē drošības sajūtu ne mazāk kā piedzīvojumus. Viena no svarīgākajām iezīmēm šajā vecumā – romantisms. Tā ir galvenā perioda psiholoģijas kombinācija: no vienas puses, vēlme uzzināt un atklāt savas iespējas, un, no otras puses – bezgalīgas cerības uz princi, sapnis par uzticamu un mīlošu vīrieti, kurš spēs atmodināt viņas seksualitāti.

Reklāma
Reklāma

Tumšā puse: dusmas, nomāktība, protests

Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

Seksuālo pieredzi reizēm pavada trauksme, sajūta, ka sievieti ietver tādi “spēki”, kurus ir grūti kontrolēt. 16-25 gados viņa vienlaikus jūtas neveikla, neprasmīga un drosmīga. Tas var novest pie sava veida vēlmes protestēt – pret saņemto audzināšanu, to sievišķības modeli, ko deva māte; pret mūsdienu sabiedrību, kurā pieņemts domāt, ka sekss – tas ir “viegli un vienkārši”; visbeidzot, pret sevi un savu nespēju pārvarēt iekšējās pretrunas.

Gaišā puse: vēlme piesaistīt, pašapziņas pieaugums, prasme nogaidīt

CITI ŠOBRĪD LASA
Šis ir atklājumu laiks – ar spēju savaldzināt un īpašā veidā apliecināt sevi, pateicoties kam harmoniski paaugstinās pašapziņa. Tas ir tas, kas palīdz viņai pieņemt nepieciešamību gaidīt, neizbēgamu šī vecuma pavadoni.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.