Foto. pexels.com/ pascal claivaz

Negaršīgi: Norvēģija – aukstuma garša 0

Norvēģijas virtuve, piemēram, lutefisks (ar sārmu apstrādāta zivs) un rakfisks (fermentēta zivs), bieži atstāj tūristus neizpratnē. Tās pamatā ir konservēšanas metodes aukstajam klimatam, kas rada spēcīgu smaržu un tekstūru, ko daudzi uzskata par nepatīkamu. Zinātnieki norāda, ka fermentācijas procesi palielina aminoskābju līmeni, bet bieži vien pārsniedz Rietumu garšas tolerances robežas. Lai gan zivis ir bagātas ar omega-3, kas uzlabo sirds veselību, Norvēģijas garša paliek izaicinājums.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.