Foto – Shutterstock

Piesedzu sevi kā rozi 0


Menopauze liek just, ka pamazām tuvojas dzīves rudens. Dārzā rozes rudenī taču arī jāapsedz, jādomā, kā tās pārziemos. Šajā gadalaikā ir nikni vēji, bet tajos ir savs skaistums. Rudens vēji vienkārši ir jāpārdzīvo.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Lasīt citas ziņas

Pieņemt menopauzi kā dabisku ritumu gan ne katrai nākas viegli. Bet ja nu tas, kurš mūs radījis, šādi mudina sākt domāt pašai par sevi?

Menopauzes laiks ievirza izpratnē, ka vecumā vajadzēs vēl vairāk domāt par ķermeni un dvēseli. Turklāt grūtumi, karstumi un nelāga oma taču nav visu laiku. Svīšana nāk viļņiem. Var pavērot, kurā diennakts laikā ir grūtie mirkļi, cik regulāri tie atkārtojas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja nevēlas lietot hormonālos preparātus, der izmēģināt citus līdzekļus, lai saprastu, kas palīdz. Vienai labāk der ājurvēdas tēja vai šatavari, speciāls augu valsts līdzeklis, citai – sarkanā āboliņa eļļa, vēl kādai – aromterapija. “Pat ja tas neiedarbojas kā tablete – apēd un viss pāriet, var palīdzēt sevi līdzsvarot, gūt harmoniju. Jā, ir grūti izturēt karstuma viļņus, bet zini, ka reiz tie izzudīs kā nebijuši,” uzsver psihoterapeite.

Kad draudzene vaicāja, ko darīt, jo vairs nevarot izturēt karstumus un asaru plūdus, mans padoms bija vienkāršs: pēc aptuveni pieciem gadiem viss pāries pats no sevis. Tā arī notiek. Sievietes, kam menopauze jau aiz muguras, smaidot atminas, kā vienā dienā attapušās: pag, pag, bet vairs neuznāk nelāgā svīšana…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.