Sakopju dvēseli 0

“Manas vācu kolēģes stāsta, ka menopauzes laikā diezgan daudzas izmanto smilšu terapijas vai mākslas terapijas metodi, tādējādi sakārtojot sevi,” piebilst Maija Biseniece.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Der sev atzīties: ir īstais brīdis pārdomāt, kā pagājusi lielākā daļa dzīves un ko vēl varētu paveikt. Parūpēties par savām dvēseles mājām. Šis laiks dod iespēju izvērtēt viedumu. Vai es rūpējos, lai manā dzīvē būtu pietiekami daudz dabas skaistuma, lai būtu klātesošas visas stihijas? Kā gūstu Zemes spēku, kā līdzsvaroju sievišķību? Vai manā dzīvē ir pietiekami daudz ūdens un uguns stihijas? Tam der, piemēram, pirts vai baseina apmeklējums.

Bērni visdrīzāk jau izauguši, dzīvo atsevišķi, tāpēc jādomā, kā aizpildīt brīvo laiku, lai nekristu depresijā par tukšo ligzdu. Ja atrod kādu aizraušanos, tas piepilda dvēseli un garu. Interesanti, ka tieši šajā dzīves posmā daudzas sievietes sāk ilgoties pēc dejošanas prieka. Apgūst modernās dejas vai līnijdejas, apmeklē mandalu veidošanas vai biodejas nodarbības. Šajā laikā ķermeņa aprises sāk mainīties, veidojas liekais svars, tāpēc kustības labi der. Ja pāris reižu nedēļā pamatīgi izkustas – līdz sviedru piles uz deguna, menopauze norit vieglāk. Turklāt dejošanā ir mūzika, ritms, sajūti sava ķermeņa varēšanu, un tas vairo dzīvesprieku, rada papildu enerģiju.

CITI ŠOBRĪD LASA

Maija Biseniece atminas, kā pavisam jauniņa sākusi strādāt universitātē. Vairākām kolēģēm profesorēm tolaik bijis ap gadiem piecdesmit. Viņas bijušas skaistas, koptas un dzīvespriecīgas. Tieši tādas pašas izgājušas cauri gadiem, droši vien arī savam menopauzes laikam, 70 gados bijušas šarmantas un apbrīnojamas.

Ir labi, ja dzimtā, draugu vai kolēģu lokā ir šāds paraugs – sieviete, kura par spīti gadu skaitlim pasē izskatās lieliski un ir apmierināta ar dzīvi, gaiša un iedvesmojoša. Viņa ir apliecinājums tam, ka pāries arī grūtais sievišķīgās krīzes laiks.

Konsultante MAIJA BISENIECE, psihoterapeite

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.