Foto – Marta Purmale

Informācijas gūzma 0

Netālu no ūdens atrodas vairāki dēļi. SUP paredzēto pazīstu pēc internetā redzētajiem fotoattēliem, bet, kad instruktors apgalvo, ka to uz šejieni nogādājis automašīnas bagāžniekā, nodomāju – visai ticami tas neizklausās (ja nu vienīgi viņam ir kravas automašīna). Taču izrādās, ka dēlis ir piepūšams un bez gaisa to iespējams sarullēt apmēram tādā izmērā, kā ierasts redzēt pārgājienu telti.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
Lasīt citas ziņas

Ar augstu gaisā paceltu labo roku saviem izmēriem pieregulēju airi un iepazīstos ar inventāru. Kad tehniskās nianses garām, sākas procesa teorētiskā izzināšana. No instruktora mutes aumaļām plūst informācija par airēšanas leņķi, spuru, kas atrodas dēļa aizmugurē, lai vieglāk noturēt līdzsvaru, par pareizu aira turēšanu un pārējām lietām, ko tādā ātruma īsti nespēju sagremot, tāpēc, ieejot ūdenī, instruktāža notiek vēlreiz, bet nu jau ar reālu tās attēlojumu dabā.

SUP sērfings

Lai sāktu procesu, liels dziļums nav nepieciešams, ienesu dēli apmēram līdz ceļgaliem un visai bailīgi pustupus kāpju tam virsū. “Kad jutīsies droši, vari celties kājās!” atskan Riharda balss. “Tad tas nebūs šodien,” pie sevis nodomāju, tomēr saņemos uzslieties pilnā augumā. Kad esi uz ūdens, nav vairs daudz ko atcerēties, jāņem airis rokā un jāmēģina irties uz priekšu. Paiet kāds laiciņš, līdz iemācos pareizi turēt to rokā, neizgriežot ekstremitātes. Nedaudz ieliecos ceļos un sāku savu līkumaino ceļu Ķīšezera ārēs. Gribētos likt īpašu uzsvaru uz vārdu līkumaino, jo tā īsti iemācīties manevrēt man uzreiz neizdodas un vairākkārt pret pašas gribu attopos ūdenszālēs. Taču, kad gan ar dēli, gan airi atrodu kopīgu valodu, sākas ļoti patīkams piedzīvojums un nedaudz tālāk esošo peldētāju nedalīta uzmanība. Izrādās, daži šādi airējas pat vairāku stundu garumā, apceļojot visu ezeru, bet es jau pēc neilga laika stūrēju krasta virzienā – izmēģināts ir, atpūsties atnākšu citu dienu!

No SUP uz vindsērfingu

CITI ŠOBRĪD LASA
Krastā gan dodos ar nelielu mazuma piegaršu, viegli šķielējot vindsērfinga dēļa virzienā. Sākumā bija iecere izmēģināt tikai SUP, taču pēc instruktora vārdiem “Tev noteikti jāpamēģina arī šis,” – ilgi nedomājot, piekrītu. Arī šoreiz pirms došanās ūdenī noklausos ne sevišķi garu, bet visai sarežģītu teorētisko daļu, kuru, protams, ūdenī vēlos dzirdēt no jauna. Šis dēlis, salīdzinot ar pirmo, ir daudz smagāks, un, lai uzsāktu procesu, nepieciešams doties dziļāk. Sasniegusi vietu, kur ūdens ir vienā līmenī ar vidukli, saprotu, ka tūlīt būs jākāpj virsū, un tik vilinoša šī doma vairs nešķiet.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.