Kīts Šenons
Kīts Šenons
Foto – Dainis Bušmanis

Uzņēmēji Apvienotajā Karalistē satraukušies par iespējamo darbaspēka trūkumu pēc breksita, jo darba tirgus atkarīgs arī no iebraucēju darbaspēka… 0

Tas atkarīgs no nozares. Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki referendumā balsoja par izstāšanos, bija vēlme, lai Apvienotā Karaliste iegūtu vairāk kontroles pār darba tirgu. Mūsu pilsoņi respektē valdību par referenduma rezultātu ieviešanu, jo tas parāda, ka neviens cits kā viņi paši lems, kā darbosies mūsu tautsaimniecība un darba tirgus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

Tomēr pienāk ziņas, ka jau tagad darbam Apvienotās Karalistes valsts veselības sistēmā (NHS) vērojams mazāks ES medicīniskā personāla pieplūdums…

Esmu redzējis datus par situāciju ar darbaspēku valsts veselības aprūpes sistēmā – tā ir svārstīga, un ne jau tikai ES pilsoņi izvēlas tajā strādāt, bet arī cilvēki no Āzijas. Valdība vēlas kontrolēt situāciju darba tirgū un iespēju pašiem noteikt, kuros darba tirgus sektoros vajag vairāk ārzemju darbaspēka un kuros vairāk jāiesaista vietējie darbinieki.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā Apvienotā Karaliste nodrošinās ES pilsoņu tiesības?

ES dalībvalstu pilsoņi, kas pie mums dzīvo jau vismaz piecus gadus, būs tiesīgi iegūt jauna veida pastāvīgā iedzīvotāja statusu. Viņi nejutīs būtiskas pārmaiņas, un viņu tiesības būs gandrīz tādas pašas kā Apvienotās Karalistes pilsoņiem. Mūsu visu interesēs ir panākt ar ES abpusēju vienošanos pēc iespējas ātrāk, jo neskaidrība satrauc gan ES pilsoņus Apvienotajā Karalistē, gan Apvienotās Karalistes pilsoņus ES. Nevaru komentēt par tiem, kas ieradīsies pie mums vēlāk, jo nevaru paredzēt nākotni. Apvienotās Karalistes Iekšlietu ministrija (Home Office – no angļu val.) pašlaik strādā pie sistēmas, kā ES dalībvalstu pilsoņi varēs iegūt jauno pastāvīgā iedzīvotāja statusu.

Kādi cilvēki neatbildīs pastāvīgā iedzīvotāja statusam?

To noskaidrosim pārrunās ar ES.

Breksits radījis neskaidrības sajūtu starp uzņēmējiem Britānijā un ne tikai. Viņiem kļuvis grūtāk plānot nodokļus, algas un citus maksājumus…

Uzņēmumu nākotne ir svarīga daļa breksita procesā. Tādēļ vēlamies vienošanos ekonomikā ar ES un strādāt pie mūsu nākotnes attiecībām.

Viens no iemesliem, kāpēc Apvienotās Karalistes pilsoņi balsoja par izstāšanos, bija tāpēc, ka viņi ES redzēja birokrātijas bastionu. Bet līdz ar breksitu jūsu valsts nonāk šādā lomā, jo, piemēram, tagad Apvienotajai Karalistei savā tiesību sistēmā jāiekļauj ap 12 000 ES normatīvo aktu. Vai šāda situācija nepalēninās izstāšanās procesu?

Valdības uzdevums ir atvieglot šo procesu. Cilvēki nejutīs izmaiņas, jo, kad breksits beigsies, mūsu likumi būs pilnībā pielāgoti ES likumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.