Foto – Shutterstock

Kur meklēt 2

C vitamīna avots ir svaigi augļi un dārzeņi. Līdzko sākam mizot, smalcināt, vārīt, vitamīns zūd. Augļus un dārzeņus uzglabājot, tas samazinās 2–3 reizes, tāpēc ļoti svarīgi, lai produkti šajā laikā nezaudētu kvalitāti.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Kāļiem, puraviem, rutkiem un kāpostiem izdodas nosargāt lielu daļu vitamīnu. C vitamīns atrodams skābētos kāpostos (arī sulā), gurķos, ja vien tie nav pārskābuši un tāpēc skaloti, kā arī kartupeļos. Bagātīgs C vitamīna avots ir saldēti dārzeņi un ogas, piemēram, avenes un zemenes, bet tikai tad, ja tās ledusskapī liktas veselas! Rekordisti ir smiltsērkšķi – 100 g ogu ir līdz pat 200 mg C vitamīna, kā arī upenes – 177 mg/100 g. Varbūt saldētavā ir pētersīļi un dilles buntītēs, ziedkāposti? Ja tie sasaldēti veseli, par vitamīnu deficītu var neuztraukties! Turpretī sablendētas ogas un sasmalcināti garšaugi jau pārstrādājot ierāvuši nāsīs gaisu, turklāt tiem ir saārdīta struktūra (gan maļamās mašīnas, blendera, gan diezgan agresīvo ledus pārsliņu uzbrukuma dēļ), tāpēc vairs nav tik vērtīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.