Foto – Shutterstock

Bieži ir dzirdēts, ka bērnībā bērni saka – “es nekad nedarīšu, kā darīja mans tētis vai mamma”, bet, pieaugot dara tieši tāpat, kā darīja viņa kāds no vecākiem, jo audzināšanas stilu bērni pārmanto neapzināti. Protams, ka audzināšanas stilu var mainīt, jo mūsdienās ir dažādas iespējas, gan apmeklēt psihoterapiju, gan dažādus izglītojošus kursus, kā kļūt par labākiem vecākiem saviem bērniem. 0

Vēl viens dzīves posms, kad vīrietis neapzināti gatavojas “piedzimt” par tēvu, ir laiks, kad pāris sāk gatavoties ģimenes pieaugumam, plānot mazuli. Tad sieviete un vīrietis pārrunā vai pārdomā pie sevis, kāds es varētu būt kā tētis, mamma? Šajā laikā bieži atceras savu bērnības pieredzi, kā es jutos, kad biju mazs, vai mani apmierināja manas ģimenes attiecības. Kādu es vēlētos redzēt savu ģimeni? Kā es vēlētos veidot savu ģimeni? Kādu es vēlētos redzēt savu bērniņu? Šis laiks pirms bērniņa fiziskās ieņemšanas, ir laiks, kad vecāki garīgi/enerģētiski aicina pie sevis mazuli un „atveras” vecāku lomām.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas
Daba ir devusi deviņus mēnešus bērniņa izaugšanai mammas vēderā, un šis laiks tiek iedots, lai abi vecāki varētu emocionāli un garīgi augt par mammu un tēti. Ir dzirdēts, ka vīrieši izjūt dažus no sievietes grūtniecības simptomiem – viņi pieņemas svarā, viņiem ir slikta dūša un sajūtas, kas līdzinās kontrakcijām. Citi vīrieši izjūt pirms un pēcdzemdību depresiju. Tas norāda uz to, cik ļoti vīrietis izjūt pārmaiņu periodu un līdzīgi kā sieviete gatavojas jaunajai dzīves lomai „būt par tēti”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.