Ilustratīvs foto

Kādas 6 labas lietas notiek ar tavu ķermeni, ja regulāri ēd zemenes? 0

Zemenes, kā mēs zinām, ir sulīgas, spilgti sarkanas ogas, kas iekarojušas sirdis visā pasaulē ar savu jauko garšu. To izcelsme meklējama 18. gadsimta Eiropā, kad franču botāniķi krustoja Ziemeļamerikas savvaļas zemenes (Fragaria virginiana) ar Dienvidamerikas sugām (Fragaria chiloensis), radot mūsdienās pazīstamo dārza zemeņu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ir trīs cilvēku grupas, kurām nevajadzētu uzturā lietot mellenes: eksperti brīdina par iespējamām veselības problēmām
“Man ir pilnīgi po*uj par latviešiem, es esmu mišelīns!” Kāda soctīklotāja atklāj baisas detaļas par populāru restorānu Latvijā
Kļuvis zināms, kā Kremlis reaģēja uz Trampa draudiem bombardēt Maskavu – vai mūs sagaida kas šausminošs? 25
Lasīt citas ziņas

Zemenes ēd svaigas, pievieno desertiem, kokteiļiem, salātiem vai pārstrādā ievārījumos, sulās un saldumos, padarot tās par universālu sastāvdaļu gan mājas virtuvēs, gan augstās klases restorānos.

Visvairāk zemeņu patērē Eiropā un Ziemeļamerikā, kur tās ir vasaras simbols. Pasaules lielākās zemeņu ražotājas ir Ķīna, ASV un Meksika, kas kopā saražo gandrīz pusi no globālās ražas, pateicoties plašām plantācijām un modernām audzēšanas tehnoloģijām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zemenes audzē siltumnīcās, atklātā laukā vai pat hidroponiski, nodrošinot to pieejamību gandrīz visu gadu. Šī oga ne tikai priecē garšas kārpiņas, bet arī bagātina uzturu ar vitamīniem un antioksidantiem, padarot to par veselīgu un iecienītu izvēli.

Mālpils zemeņu svētki 2024
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.