Publicitātes foto

Maltītēs – svaigi produkti! 0


Ziemas sezonā un jo īpaši gripas laikā ir svarīgi izvēlēties svaigus pārtikas produktus. Uzglabājot tos jāsargā no tiešiem saules stariem, siltuma un skābekļa piekļuves. Savukārt gatavojošanas procesā ir vēlams izvairīties no vairākkārtējas sildīšanas, straujas vai atkārotas atsaldēšanas, produktu pārmērīgas apcepšanas, papildus sāls un taukvielu pievienošanas.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Viens no variantiem veselīgām, sildošām un uzturvielām bagātām pusdienām, ko iesaka uztura specialisti, ir vistas zupa ar kāļiem, ķirbi, burkāniem un mājās uz palodzes diedzētiem lociņiem. Šāda zupa nodrošina gan optimālu olbaltumvielu daudzumu, gan B grupas vitamīnu, selēna, cinka un C vitamīna devu vienā ēdienreizē. Mītiem, kas nereti izskan par vistas gaļu un tajā esošiem augšanas stimulatoriem un hormoniem, nav nekāda pamata, jo šo vielu lietošana ir aizliegta. Veikalos nopērkamā vists gaļa būs liesāka, savukārt lauku saimniecībā augušas vistas gala – treknāka ar augstāku polinepiesātināto taukskābju daudzumu, taču olbaltumvielu daudzums būs līdzīgs. Ne tikai zupā, bet arī citos veidos pagatavota, vistas gaļa var būt lielisks pamats organisma imūnsistēmai un tās optimālai darbībai. Tajā ir zems piesātināto taukvielu daudzums, bet augsts neaizstājamo olbaltumvielu skaits, tā ir viegli sagremojama, garšas ziņā maiga un ātri pagatavojama.

Veselības dobe – mājās uz palodzes

CITI ŠOBRĪD LASA

Lieliski antioksidantu avoti vīrusu sezonā ir diedzētas sēklas, graudi, lociņi un dažādie garšaugi ar ko iespējams palutināt savas garšas kārpiņas, kā arī cīnīties pret nogurumu, neveselīga dzīvesveida un vides piesārņojuma radītajām sekām. Tos var ērti audzēt mājās uz palodzes un pievienot katrā ēdienreizē. Tie ir arī lielisks C vitamīna avots, kas ir obligāti jāuzņem ar uztura palīdzību ik dienas. Ar C vitamīna lietošanu gan jābūt piesardzīgam, jo, laužot populāro mītu – jo vairāk C vitamīna gripas laikā, jo labāk – jāsaka, ka pārmērīgas C vitamīna devas nevairos organisma aizsargspējas, tam ir savas pozitīvās ietekmes robežas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.