Siltas vai vēsas kompreses. Tās iespējams izmantot, sarunājot ar aprūpes personālu, atrodot, kura metode būs piemērotākā. Tās palīdz atslābināt starpeni izstumšanas periodā. 0

Palīdz vizualizēšanas un relaksācijas, elpošanas praktizēšana grūtniecības laikā. Ja mēs kaut ko grūtniecības laikā darām regulāri, tas “nosēžas” zemapziņā un dzemdību laikā jau daudz vieglāk, pat automātiski – no zemapziņas – mēs atslābināmies ierastajā veidā, stāsta dūla.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Lasīt citas ziņas

Dzemdību izstumšanas periodā darbojas paradokss: jo vairāk es ļauju mazulim ieņemt tik vietas, cik viņam nepieciešams, jo lielāka iespējamība, ka viņš arī paņems tikai tik, cik nepieciešams. Jau grūtniecības laikā vari iedzīvināt sevī šo domu. “Dzīvē pierādījies, ka ar šādu attieksmi, pat grūtākajā brīdī, kad šķiet – “nu gan kaut kas plīst!… Bet lai mazais ņem telpu, cik viņam vajag!” – pēc tam starpene izrādās pasargāta, plīsumu nav vai tie ir nelieli. Bērniņš tiešām paņēmis, tikai tik, cik nepieciešams,” novērojusi Rozenbaha.

Harmonisks izstumšanas periods seko harmoniskam atvēršanās periodam. Dzemdībās neko nevar izraut no konteksta. Izstumšanas periodā svarīgu lomu spēlē hormons adrenalīns. Lai ļautos izstumšanas perioda ugunīgajai enerģijai, jo bērniņa izstumšana varētu būt enerģiskāka nekā vēršanās, svarīgi atvēršanās laikā pataupīt hormonu adrenalīnu. To var patērēt bailēs, uztraukumā, dusmās, ja nav vide, kur var ļauties dzemdībām un justies droši. Savukārt viss, kas palīdz atvēršanos piedzīvot droši, mierīgi, rimti (pašas vienkāršākās lietas: siltums, pieklusinātas gaismas un skaņas, cieņpilna atmosfēra, sāpju nozīmes izprašana un pieņemšana, vieta, kur jūties droši), sagatavo iespējami harmoniskākam izstumšanas periodam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.