Ir saimnieks, ir kārtība 1

Vestienas pagasta pārvaldes vadītājs Artūrs Vīle-Bērziņš noliedz, ka par Viešūra iznomāšanu nav bijusi sabiedriskā apspriešana – tā gājusi gadu, un vairākums cilvēku bijuši “par”. Ar Šeflera nolīgto izpilddirektoru Juri Sitko bieži tiekoties un pārrunājot plānus, lai labi būtu visiem: Šefleram, vietējiem ļaudīm, dabai un pašvaldībai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

“Man jau labāk patiktu, ja Ķirsons būtu palicis,” saka A. Vīle-Bērziņš, kurš tāpat kā V. Lācis nekad J. Šefleru nav sastapis. Ķirsons bijis ļoti komunikabls, atbalstījis pašvaldību un skolu. “Nu, ja pašu ļaudis izlaižas, pašu uzņēmēji pārlieku riskē un bankrotē, tad atnāk sveši… Šeflers dod darbu 16 pagasta iedzīvotājiem, mazākā alga esot 300 latu uz rokas. Ja liek strādāt virsstundas, tad par tām arī maksā. Ķirsons pret saviem cilvēkiem bija skarbāks. Attiecībā uz ezeru mana nostāja ir skaidra: ja ezeram ir saimnieks, tad tur ir kārtība, to kopj un tajā atjauno zivju resursus. Viešūrā ir plašas apzvejas zonas, bezmaksas atļaujas, atlaides pensionāriem un represētajiem, tāpēc nebrīnos, ka visi 17 pašvaldības deputāti nobalsoja par iznomāšanu. Ķirsons vairāk domāja par zivīm, bet Šeflers vēloties visādus ezera putnus, čehu pīles, fazānus tur laist dzīvot – zinot Latvijas faunas plēsējus, man gan ir lielas šaubas, ka šie putni tur iedzīvosies.”

Pagasta pārvaldnieks uzskata, ka “Šeflera jautājumu” pārāk politizējot, jo viņš ar saviem dažiem simtiem hektāru ne tuvu nav lielākais pagasta zemju īpašnieks. Esot pa trijām dāņu, vāciešu un zviedru firmām, kam zemju un mežu īpašumu ir tūkstošos hektāru, kuri to visu tikai turot savu pensiju fondu interesēs, labākajā gadījumā tikai mežu izstrādājot, bet pie Šeflera strādā cilvēki.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viešūra ezera apkārtnē lauksaimniecībā izmantojama zeme par hekt-
āru maksājot 500 – 2500 latus, mežs – Ls 1000 – 5000 par hektāru, bet ezeram pieguloša zeme varot maksāt pat vairākus desmitus tūkstošus par 
hektāru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.