Bezjūtīgais tēvs 0

Viņa: “Bērns raud! Kā tu vari sēdēt un mierīgi uz to noskatīties?”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Viņš: “Visi zīdaiņi raud. Viņam ir jāiemācās pašam nomierināties.”

“Kad meitai bija tikai trīs mēneši, viņa ļoti daudz raudāja, un viņai pilnīgi noteikti nevajadzēja mainīt autiņbiksītes. Viss, ko mēs varējām darīt šādās situācijās, ņemt viņu uz rokām. Bet mans vīrs bija citās domās. “Es gribu sniegt viņai iespēju iemācīties nomierināties pašai,” viņš sacīja. “Nomierināties pašai? Viņš joko!?”, es biju neizpratnē. Vai tiešām viņš neredz, ka viņai tagad ir slikti, un, cik ļoti viņa cer uz mūsu atbalstu,” portālam savas ģimenes konfliktos atzinusies kāda mamma.

Kā risināt situāciju?

CITI ŠOBRĪD LASA

Vīrietim un sievietei ir atšķirīgi tolerances līmeņi, kas attiecas uz bērna raudām. “Ir kaut kas, iespējams, balstīts ģenētiskā līmenī, kas mātēm ļauj ātri atsaukties uz bērna raudām, skaidro bērnu psiholoģe Irina Čackaja. Vēsturiski tieši sievietēm bija nekavējoties jāreaģē uz bērna vajadzību apmierināšanu, tiešā veidā rūpējoties arī par viņa izdzīvošanu tajā laikā, kad vīrietis bija devies medīt, lai iegūtu pārtiku. Šajā gadījumā, ja mamma uztraucas par bērnu un saredz nepieciešamību, lai nekavējoties dotos viņam “palīdzēt” – tieši tā arī vajag darīt.

Mūsdienās veiktie pētījumu pediatrijā un bērnu psiholoģijā arī norāda uz to, cik svarīgi bērna pirmajos mēnešos ir tuvība ar vecākiem. Vari savam partnerim parādīt kādas gudras grāmatas, ko sarakstījuši autori, kuriem viņš uzticas, vai arī kopīgi aiziet pie pediatra, kurš šajā gadījumā varēs pārstāvēt trešo – neieinteresēto pusi. Viņš paskaidros, ka šādā vecumā bērns vēl nav spējīgs manipulācijām, un viņa vēlme būt kopā ar vecākiem – ir vienkārši dabiska nepieciešamība. Taču tas nenozīmē, ka nav vērts rēķināties ar tēta domām (vēl jo vairāk, darīt to demonstratīvi).

Tu vari viņam pateikt, ka viņa viedoklim – pie pirmajām mazuļa skaņām nemesties pie bērna un nemēģināt viņu nomierināt – arī ir sava daļa patiesības. Bet tas ir tikai laika jautājums – ir svarīgi pagaidīt, kamēr mazulis nedaudz paaugsies, apvelsies, sāks labāk sevi apzināties un saprast vecāku teikto.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.