Foto – Fotolia

8 svarīgas lietas, kas jāievēro pēc operācijas 0

1. Pirmajā nedēļā pēc kataraktas operācijas nedrīkst veikt lielus darbus un gulēt uz operētās acs pusi. Tomēr, ja pēkšņi gadās pamostiess nepareizā pozīcijā, nevajag pārlieku uztraukties, jo, visticamāk, nekas slikts nenotiks.

Reklāma
Reklāma
Ķīnieši ir sašutuši, jo Putina sabiedrotais sola “pakļaut” Krievijas kaimiņus
Kokteilis
Neticami, bet tava auto marka atklāj par tevi vairāk, nekā spēj iedomāties 64
Bārmeņi atklāj, kurus dzērienus nekad nevajadzētu pasūtīt “pīķa stundās”
Lasīt citas ziņas

2. Pirms nakts acij jāuzlīmē speciāls pārsējs.

3. Jāsargās, lai tajā neiekļūtu ūdens, nedrīkst karsēties pirtī, peldēt, daudz skatīties televizoru, strādāt ar datoru un lasīt. Visus ikdienas darbus var droši veikt mēnesi pēc operācijas.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Operētā acs ir kļuvusi ļoti sausa, ko varēs just, ilgi lasot, – tā grauzīs un kļūs sarkana, tāpēc ieteicams pilināt mākslīgās asaras.

5. Aukstā un vējainā laikā acij jāuzliek pārsējs. Noteikti jānēsā saulesbrilles, kas aizsargā no ultravioletajiem stariem. Vēlams, lai tās būtu aptumšotas un mazinātu žilbšanu.

6. Lai izvairītos no infekcijas, 4–6 nedēļas pēc operācijas acīs jāpilina medikamenti – sākumā bieži, pēc tam arvien retāk.

7. Nedrīkst spaidīt un aiztikt aci, jo var atvērties brūce un sākties infekcija.

8. Reizēm kādu laiku pēc operācijas ārsta palīdzība nepieciešama vēlreiz. Proti, mākslīgā lēca tiek ielikta somiņā jeb kapsulā, kas reizēm mēdz sabiezēt, radot saduļķojumu tāpat kā kataraktas gadījumā. Tad otra operācija nav jāveic, jo ar lāzeru var izveidot atveri, caur kuru acī brīvi ieplūdīs gaisma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.