Valdis Valters
Valdis Valters
Foto – Valdis Semjonovs

Ar ko tagad nodarbojas Eiropas 1981. gada čempionāta vērtīgākais basketbolists Valdis Valters? To, ka pārkvalificējies par TV zvaigzni, mēs redzam. 2

Kad dzīve mani ievilka basketbolā, pēc tam, kad beidzu spēlēt, likās, ka jāatdod kāds parāds, padarbojoties sabiedrisku mērķu labā. Sports mani bija padarījis par zināmu personību, nevarēju vienkārši stāvēt malā. To redzēju, piedaloties Latvijas un jaunatnes basketbola saimniecības organizēšanā. Bet tālāk arī nevar dzīvot vēsturē. Piedzima meitiņa Anna. Jauns izaicinājums pēc iepriekšējiem diviem puikām, jo meitenes ir pavisam kas cits. Basketbolu viņa nespēlēs. Izvēlējāmies tenisu, kas Annai patīk un padodas. Mans mērķis ir pabīdīt piecgadnieci, cik iespējams, uz priekšu tenisā līdz nopietnam līmenim.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Latviešiem divas klases tenisistes jau ir. Audzināt jauno maiņu?

Anna trenējas no trīs gadu vecuma. Mūsējās Ostapenko un Sevastova izsitušās pasaules rangā līdz ļoti augstām vietām. Tas parāda, ka var vēl labāk, bet, lai izrautos līdz augšgalam, ļoti svarīgi ir sīkumi. Ar ko un kā tu sāc. Viena no interesantākajām lietām, ko gribu izpētīt Latvijā, ir topošā talanta noteikšana ģenētiskā analīze. Agrāk treneri ar aci mērīja, kurš no bērniem izaugs par labu meistaru hokejā, basketbolā, tenisā. Tagad ar zinātnisku pieeju tas noteicams ar 65 – 70% precizitāti. Faktoloģiskais materiāls, kas parādās analīzē, ir potenciāls, reakcijas ātrums, bioloģisko preparātu lietošana, atjaunošanās un stresa slodžu noturība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Valteriem taču jābūt sportisko gēnu iedzimtībai!

Ja analīze dod pozitīvu atbildi, ka 70% dotumu ir, vērts bērnu trenēt un likt iekšā naudu. Ja nav, var sportot amatieru līmenī. Šīs metodes Latvijā nav pazīstamas, bet lielvalstis ar to darbojas, tehnoloģijas iet uz priekšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.