Ģimene, kas mēģina mazināt ekoloģisko pēdu – mamma Viktorija, tētis Dmitrijs, meita Melodija un dēliņš Vincents.
Ģimene, kas mēģina mazināt ekoloģisko pēdu – mamma Viktorija, tētis Dmitrijs, meita Melodija un dēliņš Vincents.
Foto – Matīss Markovskis

Uzasinās domas un redze 0

Pirms divarpus gadiem ģimene sāka svaigēšanas maratonu, kas turpinājās gadu. Tolaik Viktorija dzīvoja mājās ar dēliņu, bija laiks gatavot. Viņa atzīst, ka šā uztura sistēma prasa labu plānošanu – visu sagādāt, izmērcēt, izkaltēt, vēl samalt, sakult, blendēt. Jābūt labām ierīcēm, virtuves kombains un kafijas dzirnaviņas ir galvenie ieroči. Tagad viņa plāno nākamo soli pašpietiekamības virzienā – grib nopirkt visvienkāršāko eļļas spiedi, pamēģināt no riekstiem un sēklām iegūt eļļu.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Lasīt citas ziņas

“Vēl vajag pieskatīt, lai ēdienā būtu visas organismam nepieciešamās uzturvielas. Nav ko noliegt, svaigēdāji reizēm iešpricē sev dibenā B12 vitamīnu, ko ar uzturu nesaņem. Tomēr pārliecinājos, ka, ilgāku laiku pieturoties svaigēšanai, veselība uzlabojas. Domas uzasinās un redze kļūst tāda īpaši asa. Līdzīgi kā ar saules brillēm – it kā redz labi, tomēr, kad brilles noņem, attēls ir daudz skaidrāks. Man pārgāja arī ādas problēmas, sakārtojās kuņģis, vairs nemocījos ar aizcietējumiem. Organisms pierada pie citāda uztura, attīrījās. Ja kādreiz iznāca sagrēkot ar produktiem, kas satur laktozi, jau pēc pusstundas sākās iesnas. Cilvēkam vajag pienu tikai pirmos trīs dzīves gadus, pēc tam organisms zaudē laktozes šķelšanas funkciju. Tomēr organisms spēj piemēroties un var īpaši neprotestēt. Bet, ja pāris mēnešu veic attīrīšanās kūri un pēc tam ieēd kaut ko ar laktozi vai glutēnu, organisms noteikti reaģēs negatīvi.

Šobrīd no svaigēšanas esam attālinājušies, ziemā tomēr gribas siltu putriņu. Tomēr daudzus principus paturam, cenšamies mieloties iespējami veselīgāk. Vīram garšo ēdieni, ko gatavoju. Kad ceļojam un iznāk ēst, kā pagadās, viņš slikti jūtas, uzreiz brēc: steidzami vajag raw detox! (attīrīšanās ar svaigēšanu).”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.