Ģimene, kas mēģina mazināt ekoloģisko pēdu – mamma Viktorija, tētis Dmitrijs, meita Melodija un dēliņš Vincents.
Ģimene, kas mēģina mazināt ekoloģisko pēdu – mamma Viktorija, tētis Dmitrijs, meita Melodija un dēliņš Vincents.
Foto – Matīss Markovskis

Māls uz zobbirstes, ola matos 0

Pamazām mainījās arī citi ieradumi. Viktorija jau četrus gadus nelieto ne šampūnu, ne ziepes, ne zobu pastu. Nepērk tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļus. “Daudziem tas šķiet neticami, viņi dzenas pēc visādiem dīvaini smaržojošiem līdzekļiem. Tas ir tikai pieņēmums, ka to visu vajag!”

Reklāma
Reklāma
13 pazīmes, kas liecina – tavs partneris ir “toksisks” un zog tavu laimi 9
Ukrainas galvenais izlūks palika dzīvs – detaļas, kā Kijivai izdevās izjaukt “Putina vilku suņa” atentātu pret Budanovu
Krimināls
Jūrmalā pazudusī māte ar mazuli atrasti sveiki un veseli 32
Lasīt citas ziņas

Sākumā gan izmantoja ekolīdzekļus, kas nesatur detergentus, parabēnus, sintētiskas smaržvielas un citu ķīmiju. Tagad arī tos vairs nelieto, iztiek ar dabas vielām.

“No rīta sejai uzziežu kokosa eļļu, notīru ar rožūdeni. Matus mazgāju, sajaucot olas dzeltenumu ar mālu, dažreiz pievienoju alveju. Iespējams, zilais māls ne katram der, jo sausina, bet man ļoti patīk. Turklāt mati daudz mazāk taukojas nekā šampūna ērā. Šampūnā esošais detergents noēd tauku slānīti, galvas ādai tas ir stress, tādēļ cenšas atkal ātri saražot tauciņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zobus tīru ar zilo mālu, saslapinu zobbirsti un iemērcu pulverī. Agrāk mālu pirku Drogās, tagad tikai BBFactory Cosmetics veikaliņā, tur var atrast daudz ko zaļajam dzīvesveidam nepieciešamu.

Ķermeņa kopšanā izmantoju tikai to, kas ēdams: auzu pārslas, medu, kafiju, alveju, citronu, avokado, zaļo tēju, sodu. Reizi nedēļā samaļu auzu pārslas, sajaucu ar kafijas biezumiem un medu, to visu uzziežu ķermenim. Noskrubējos un noskalojos.

Vidējā meita, viņai ir piecarpus gadi, joprojām nav redzējusi šampūnu vai ziepes. Vīrs gan lieto dušas želeju,” pasmaida Viktorija.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.