Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Shutterstock

  0

Vizīte bez kabineta

PEP mamma, saņemot aicinājumu, dodas pie klientes uz mājām. Satikties iespējams dažādos laikos, taču parasti tas notiek divu trīs dienu laikā no brīža, kad saņemts zvans. Pirmās vizītes sākumā sievietes iepazīstas, noskaidro, kas ir sasāpējis un ko sagaida no konsultācijas. Izrunā laika ierobežojumu, samaksas un konfidencialitātes jautājumus un tad ķeras klāt katrai situācijai.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Kokteilis
Skandāls! Josts Kleins no Nīderlandes diskvalificēts no 2024. gada Eirovīzijas
Lasīt citas ziņas

Dažkārt sarunas sākumā ir visai biklas, bet reizēm jau kopš pirmās minūtes vārdi neapstādināmi plūst no jaunās māmiņas mutes. Šādas situācijas var saprast, jo nereti mājiniekiem apnicis klausīties par pamperiem un atraudziņām, taču stāstāmā un jautājamā vēl tik daudz. Sarunu gaitā precizē, kādas tieši grūtības piedzīvo mamma, kas būtu vēlamās pārmaiņas un uzlabojami, kā arī mēģina kopīgi rast veidu, kas situāciju mammai un mazulim atvieglotu. Bieži ilglaicīgu un noturīgu risinājumu nav iespējams atrast uzreiz, tas visdrīzāk noskaidrojas turpmākajās vizītēs.

Parasti sarunas ilgst aptuveni 90 minūtes. PEP mammas ir gatavas uzklausīt visu, kas sasāpējis, tomēr viņu galvenā kompetence ir tieši mātes un bērna attiecības. Atšķirībā no psihologa, pie kura cilvēks visbiežāk dodas viens, šajās sarunās vienmēr klāt ir bērns. Vecākiem konsultācijas laikā nav jāvajadzīga aukle.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vistuvākais cilvēks grūtniecības laikā un pēc tās mazajam ir mamma, tāpēc sarunas paredzētas, lai atbalstītu sievietes, taču vajadzības gadījumā iesaistīties var tēvs vai jebkurš cits ģimenes loceklis.

Ieteikumi pārsvarā virzīti uz to, lai stiprinātu jauno māmiņu viņas ticībā savām izjūtām dažādos jautājumos, taču tie ir neuzbāzīgi, un kliente var izvēlēties sev pieņemamāko risinājumu.

Sadarbības modeļi ir dažādi, tomēr visefektīvākā palīdzība tiek sniegta ilgākā laika periodā. Akūtos gadījumos tās var būt divas vai vairākas mājvizītes nedēļas laikā, taču lietderīgi ir arī tikties divas reizes mēnesī, sekojot līdzi konkrētās ģimenes vajadzībām.

Neraugoties uz to, ka palīdzības projekta pamatdoma ir doties uz mājām, satikties iespējams arī citur, piemēram, dzemdību iestādē, slimnīcā vai pat parkā, ja abas puses ir ar mieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.