Foto – Shutterstock

Vannas piedevas gatavo pats 0

Ekoloģisko kosmētiku un dabiskās izejvielas tās pagatavošanai piedāvā uzņēmums “Calendula”. Tā vadītāja Laura Bāliņa stāsta, ka vannas ūdenim var pievienot gan ēteriskās un augu eļļas, gan vannas sāli, gan pašu gatavotu vannas pienu, bumbas un konfektes. Visvienkāršākā piedeva ir vannas sāls. To gatavo šādi: ņem 200 g rupjā jūras sāls, 10–20 g augu eļļas un 15 pilienus ēteriskās eļļas. Vispirms ēterisko eļļu iejauc augu eļļā, tad slēgtā traukā ieber sāli, ielej eļļu un visu kārtīgi sakrata. Tālāk viss atkarīgs no fantāzijas, jo vannas sāli var papildināt gan ar kaltētiem augiem, piemēram, rožu, jasmīnu, kliņģerīšu, lavandas ziedlapiņām, gan augu pulveriem un māliem, gan augu eļļām (burkānu, smiltsērkšķu), kas piešķir ūdenim oranžu vai citu patīkamu nokrāsu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Vannas piena pamatā ir sausais piena pulveris. Pievienojot to ūdenim, āda kļūst samtaina, maiga un mīksta. Laura Bāliņa iesaka šādas sastāvdaļas: 200 g piena pulvera, 100 g jūras sāls,100 g kartupeļu cietes, 20 g kakao sviesta un 22 pilienus ēteriskās eļļas. Vispirms piena pulveri rūpīgi sajauc ar kartupeļu cieti.

Jūras sāli samaļ kafijas dzirnaviņās, tam pievieno ēterisko eļļu un rūpīgi maisa, pakāpeniski liekot klāt piena pulveri ar kartupeļu cieti un kakao sviestu. Pašās beigās visu izmaisa ar karoti vai citu priekšmetu, jo, darbojoties ar rokām, kakao sviests sāk kust. Vannas piena recepti var variēt, piemēram, pievienojot tam 7 g kaltētu, aromātisku rožu ziedlapiņu, 3 pilienus rožu un 10 pilienus apelsīnu ēteriskās eļļas. Var likt klāt arī medus pulveri, ko iegūst 100 g kartupeļu cietes pakāpeniski sajaucot ar 50 g šķidra medus, samīcot drupenā mīklā un tad nelielās porcijās samaļot kafijas dzirnaviņās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.