Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Shutterstock

Asins analīze atklāj inficēšanos 0

Ja bijusi saskarsme ar vīrusu, asins analīzes uzrāda organismā izstrādātās antivielas (anti-HCV). Šo analīzi drošības dēļ derētu veikt tad, ja moka ilgstošs nogurums, slikta dūša, sāpes vēderā, bezmiegs, ādas nieze. Tomēr visbiežāk slimību atklāj nejauši, veicot analīzes citu iemeslu dēļ, piemēram, lai kļūtu par asins­donoru vai stājoties grūtnieču uzskaitē.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Pārbaudot potenciālo donoru asinis, pērn antivielas pret vīrusu atklātas 134, bet šogad – 154 paraugos, informē Valsts asinsdonoru centra preses sekretāre Zane Mistre. Ar visiem šiem cilvēkiem centrs sazinās pa tālruni, iesakot veikt papildu analīzes Latvijas Infektoloģijas centrā.

Tomēr tas, ka asinīs atrastas C vīrusa antivielas, vēl nenozīmē, ka cilvēks saslimis. To apstiprina paša C vīrusa atrašana asins paraugā, kā arī C vīrusa koncentrācijas un genotipa noteikšana. Izmeklējot aknas, jau var noteikt, kādus postījumus vīruss paspējis nodarīt.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.