Foto – Shutterstock

UZZIŅA 0

Dienā ieteicamās vitamīnu devas pieaugušam cilvēkam un nozīmīgākie uztura avoti

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

• A jeb retinols – 1 mg (zivju eļļa un aknas, siers, sviests, krējums, siļķes)

• D jeb kalciferols – 5 mg (treknas zivis un aknas, olas dzeltenums, sviests, trekns siers)

CITI ŠOBRĪD LASA

• E jeb tokoferols – 12 mg (augu eļļas, pākšaugi, lapu salāti, paprika, olas dzeltenums)

• K jeb filohinons – 65 mg (zaļie augi: spināti, nātres, pētersīļi, kāposti, salāti)

• C jeb askorbīnskābe – 100 mg (mežrozīšu augļi, upenes, saldie pipari, dilles, pētersīļi)

• B1 jeb tiamīns – 1,2 mg (klijas, putraimi, rupjmaize, raugs, pākšaugi, rieksti, olas, piens, aknas, nieres, gaļa)

• B2 jeb riboflavīns – 1,6 mg (raugs, olas, piens, aknas, nieres, klijas, gaļa, pākšaugi, spināti, kāposti)

• B6 jeb piridoksīns – 2 mg (raugs, klijas, liesa gaļa un zivis, aknas, nieres, olas dzeltenums)

• B9 jeb folskābe – 300 mg (raugs, aknas, zaļie zirnīši, kāposti, pētersīļi)

• B12 jeb kobalamīns – 3 mg (aknas, nieres)

• B3 jeb niacīns – 16 mg (gaļa, piens, olas, zivis, pākšaugi, kartupeļi)

• B7 jeb biotīns, arī H – 150 mg (aknas, nieres, raugs)

• B5 jeb pantotēnskābe – 6 mg (zaļie augi, īpaši kāposti, zaļumi, aknas, olas, raugs, gaļa, zivis, pākšaugi, piena produkti)

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.