Foto – Shutterstock

Vai krīzē jābūvē 0

Juris Gierkens patlaban, piena krīzes laikā, būvē jaunu kūti ar mērķi dubultot slaucamo govju skaitu līdz 1000 piena devējām. Kopējās projekta izmaksas ir 2,7 miljoni eiro, pusi no ieguldījuma saimnieks atgūs no ES fondu naudas. “Ar banku ir jārunā uzstājīgi, tad var rast kompromisu. Noteikti aizdevums ir jāmeklē vairākās bankās – lai var salīdzināt piedāvājumu. Es arīdzan mainīju banku, lai saņemtu aizdevumu fermas būvniecībai,” tā saimnieks. Viņš atklāj, ka pārtraucis sadarbību ar “Swedbank”, kas piena dižķibeles laikā nav aizdevusi naudu fermas būvniecībai. “Kad mums sokas grūti, daudzām bankām interese par atbalstu zūd. Kad sokas labi, tad kredītiestādes pašas piedāvā aizdevumu,” piebilst saimnieks. J. Gierkens neesot prasījis kredīta brīvdienas. Aizdevumam apgrozāmajiem līdzekļiem esot skarbāki nosacījumi nekā agrāk.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Turpretim Vidmants Krapauskis, Auces novada z/s “Druvas” saimnieks, ir lepns, ka laikus nobremzējis. Pirms Krievijas embargo noteikšanas LAD viņa saimniecībai apstiprināja projektu jaunas fermas būvniecībai par 2,1 milj. eiro. Saimniecība jau izsludināja iepirkumu fermas būvniecībai, tomēr, izvērtējot biznesa plānu, secināja, ka ar 19 centu (par vienu kg) piena cenu fermu uzbūvēt un piepildīt ar dzīvniekiem nevarēs. Piena iepirkuma cenai ir jābūt vismaz 24 – 25 centiem par kg.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.