Foto – Shutterstock

Maģiskais greipfrūts 5

Diētā ieteikts ēst daudz seleriju un greipfrūtu. Droši vien tāpēc, ka daudzi dzirdējuši – tie samazina svaru.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

Jeļena uzskata, ka diētā ir pārāk daudz skāba. Tas pats greipfrūts, citrusaugļi, tomāti, paniņas. “Ja nav gastrīta un paaugstinātas skābes kuņģī, tad tā var parādīties. Badošanās rezultātā var veidoties žultsakmeņi vai arī sākt kustēties, ja bijuši jau iepriekš.”

Dīvains šķiet ieteikums no rīta mesties ledusaukstā dušā. Vajag taču pakāpeniski, sākot ar kāju pirkstiem, vēlāk pāriet uz visu ķermeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nezināmu iemeslu dēļ nav atļauti garšaugi, zaļumi, ieteikti vienīgi citronpipari.

Ir daudz nesaprotamu padomu. 60 minūtes pēc pamošanās izdzer ūdeni… Divas stundas pirms miega neko nedzer… 25 minūtes paturi pie spranda dvielī ietītu ledu… (Te nu gan būtu ko teikt ārstam!)

“Iesaka 25 minūtes pirms launaga apēst svaigu tomātu. Kāda tam jēga? Mazāk notiesās launagā? Bet launagā ir tikai greipfrūts un krūze zaļās tējas!

Lūk, vēl šāds ieteikums: stundu pēc pusdienām 10 minūtes pastāvēt kājās un veikt lēnas, dziļas ieelpas un izelpas… Vai tāpēc, ka tā ir jau septītā diena, izbadējies tik ļoti, ka neko citu nespēj?! Jo vairāk mistikas, jo cilvēkam šķiet – palīdzēs labāk,” uzskata uztura speciāliste.

Lai arī teikts, ka šajā programmā jau reģistrējušies 86 000 (!) cilvēku Skandināvijā un Baltijas valstīs, lai arī piesaukts Zviedrijas veselības institūts, nevajadzētu ticēt, ka veselīgi notievēt iespējams tik vienkārši.

“Ja arī pastāv tāds dakteris Ellari, viņš nav nekāds labais speciālists,” piebilst Jeļena Zuboviča.

Savulaik, vēl studiju gados, Jeļena meklējusi darbu. Atradusi kompānijā, kas piedāvā virtuālus padomus svara samazināšanai. Diemžēl tur nav bijis ne diētas speciālistu, kur nu vēl ārstu, padomi tapuši no zila gaisa. Internetā gan bijušas labas atsauksmes par šo piedāvājumu, taču tās rakstījuši paši darbinieki.

Reklāma
Reklāma
Jeļena iesaka būt gudrākiem un neiekrist uz šādiem piedāvājumiem. Labāk konsultēties ar īstu uztura speciālistu. Ja nav iespējas to darīt klātienē, var sazināties elektroniski. Saņemt uztura ieteikumus par to, ko ēst, no kā atteikties un kā sakārtot savu dienas ritmu – patiešām individuālus padomus, kas ir atbilstoši veselības stāvoklim.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.