Kaut arī jelgavniece Sandra Krēgere nav programmētāja, darbs “Accenture” nozīmē žonglēšanu starp trim datoriem.
Kaut arī jelgavniece Sandra Krēgere nav programmētāja, darbs “Accenture” nozīmē žonglēšanu starp trim datoriem.
Foto – Raivis Šveicars

Mājās vieglāk koncentrēties darbam 10

“Accenture” strādā ar projektiem tikai ārvalstīs, līdz ar to Sandrai sanāk krietni paceļot. Mēnesī darbs no mājām var būt nedēļu, varbūt divas nedēļas – pārējā laikā jābūt Londonā, Skandināvijā, Vācijā u. c. valstīs. Jauniešiem šāds darba modelis noteikti varētu iet pie sirds. “Galvenais ir nebaidīties, gadiem nav nozīmes – galvenais saprast, ko gribat darīt. Arī studijas attiecīgās programmās nenāktu par sliktu,” stāsta speciāliste.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Attālinātā strādāšana liek sevi disciplinēt, ir milzīga atbildības izjūta, jo neviens speciāli Sandru neuzmana. Taču nav arī nepieciešams. “Pats galvenais ir klientam kvalitatīvi un laikus piegādāt klienta prasīto sistēmu. Nav nozīmes, kur tas tiek paveikts. Ir projekta vadītājs, plāns, citas lietas, kurām sekoju līdzi. Tas neļauj slinkot,” norāda SAP speciāliste, kura atzīst, ka mājās viņai ir vieglāk koncentrēties darbam. Tā kā “Accenture” ir atvērtā tipa birojs, tur ir gana daudz uzmanības novērsēju – kaut vai pļāpāšana ar kolēģiem. Ar saziņu problēmu neesot, jo mūsdienās ir daudz attālinātu saziņas rīku, kas ļauj būt nemitīgā kontaktā. Tomēr arī viņa norādīja, ka katrs cilvēks ir citāds un ir arī tādi, kuriem labāk uzturēties birojā, nevis mājās – lai darbi veiktos raitāk. Spriežam, ka “Accenture” projekts varētu kalpot kā vismaz mēģinājums daļu cilvēku saglabāt esošajās dzīvesvietās reģionos, piemēram, Latgalē, kur cilvēku aizbraukšana ir milzīga problēma. “Pasaule attīstījusies tiktāl, ka ne vienmēr jābūt birojā. Zinu cilvēkus Jelgavā, kuriem darba devējs atrodas ASV un viss notiek tikai ar interneta starpniecību,” stāsta Sandra.

Savukārt Z. Arnava norāda, ka uzņēmumā šobrīd strādā vairāki darbinieki, kuri ikdienā neatrodas birojos Rīgā vai Ventspilī, bet strādā no Jelgavas, Saldus, Lielvārdes, Jūrmalas un citām Latvijas vietām. Attālināti piesaistīto skaitu gan Z. Arnava neatklāja. “Kampaņas atsaucība ir ļoti laba, cilvēki piesakās no dažādiem Latvijas reģioniem ar dažādām prasmēm. Uzņēmums no savas puses nav izvirzījis konkrētu mērķi, cik darbinieku ārpus Rīgas ir paredzēts atrast. Ja “Accenture”, piemēram, sekos citi uzņēmumi no citām nozarēm, mēs tikai par to priecāsimies. Tehnoloģijas attīstās, un tagad viss kļūst iespējams. Sevišķi jauniešiem. Tādējādi cilvēkiem ir unikāla iespēja strādāt starptautiskā IT kompānijā, nemainot savu ierasto vidi. Katrs cilvēks ir unikāls – vienam sapņu darbs ir Rīgā, bet citam – lauku apvidū, dzimtajā pusē,” man atbildēja kompānijas pārstāve. Kopumā Latvijā “Accenture” strādā vairāk nekā 1000 darbinieku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.