Foto – Shutterstock

Ko izvēlēties
 0

Tīra dzeramā ūdens problēmu var atrisināt tā iegāde veikalā. Cena nav augsta, kaut gan salīdzinājumā ar ūdensvada ūdeni vienam litram ir teju zelta vērtība. Taču ir vēl viena dilemma – kuru no visām ūdens pudelēm izvēlēties?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

Izplatīts viedoklis, ka minerālūdens parasti ir sāļš, bet dzeramais – ne. Lietas labad jāpaskaidro, ka atšķirība nebūt nav sāļumā, turklāt lielai daļai minerālūdens marku ir zema mineralizācijas pakāpe, un dzeramajam ūdenim tā var būt pat augstāka.

Avota ūdenim, ko pārdod pudelēs, patiešām jābūt no avota. Dzeramo ūdeni iegūst, izmantojot speciālas attīrīšanas sistēmas. Tajā sāļu, gluži tāpat kā organisko piemaisījumu, saturs ir minimāls. Minerālūdens sastāvs ir īpašs, un ražotājs to drīkst tikai mehāniski filtrēt, izmantojot kvarca smiltis, nostādināt, bagātināt ar skābekli vai pievienot ogļskābo gāzi, lai nekādā veidā nemainītu būtiskās sastāvdaļas. Dabisku minerālūdeni iegūst no dziļurbuma, un tajā ir dabiskas minerālvielas. Dzeramā ūdens sastāvā nav vērtīgo minerālvielu. Ja tās tiek pievienotas, marķējumā nedrīkst būt norādes par dabisku minerālūdeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ūdensvada ūdens papildu attīrīšanai tirgotāji piedāvā dažādas ierīces, kas paredzētas nelielas ģimenes vajadzībām un individuālai lietošanai.

SVARĪGI


Par dzeramā ūdens kvalitāti liecina ledus kubiciņu garša un izskats. Ja tie ir caurspīdīgi, ūdens bijis labs. Ja ledus ir necaurspīdīgs un dzidrs slānis ir tikai ārpusē, tas nozīmē, ka ūdens nav attīrīts no piemaisījumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.