Ragainā cepure aklam pirtniekam 1


“Reiz zvana kāds puisis un stāsta, ka vēlās pirts cepuri kurai būtu četri ragi un uz tiem četriem ragiem augtu vēl četri ragi. Sākumā likās ka tā neiespējamā misija un ilgu laiku domāju, kā to var izdarīt. Kad atnāca ideja, darbs tika ātri padarīts. Sarunāju ar klientu tikšanos Rīgā, lai nodotu pasūtījumu personīgi. Biju pārsteigta, ka interesantās cepures nākošais īpašnieks ir skaists puisis. Piedevām, jaunais pirtnieks bija pilnīgi akls! Viņš ar rokām aptaustīja cepuri un pats bija pārsteigts, kā esmu to dabūjusi gatavu. Viņš būdams akls savā fantāzijā tā bija vizualizējis šīs četras debess puses un man izdevās realizēt viņa redzējumu tumsā. Tas bija patīkami,” atceras māksliniece.

Reklāma
Reklāma

Kāda vilna, tā kalpo izstrādājums

Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Strādāju ar to vilnu, kas man ērtāk. Protams var filcēt no jebkādas vilnas arī Latvijā audzētās, tomēr vietējās aitas audzē pārsvarā gaļai, un to vilna nav pateicīga filcēšanai, jo notiek ilgāks velšanas process. Lai labi darbs ritētu, vēlama aitu vilna, kuras matiņš ir pēc iespējas garāks, vismaz pieci seši centimetri. No tā atkarīgs apavu kalpošanas laiks. Cepurēm, somām un arī čībām izmantoju tikai “Klippan Saules” vilnas kārsumu.

Filca velšanas darbs ir sievietei fiziski smags, un jārēķina laiks. Protams, izdevīgāk lietot to vilnu, kas veļas ātrāk. Vilna ir termoregulējošs materiāls, kājas vienmēr būs siltas un elpos. Tā kā mani zābaki ir apstrādāti bez tvaika, tajos saglabājas lanolīns, kas atgrūž mitrumu un netīrumus.

Atgrūž mitrumu un netīrumus

CITI ŠOBRĪD LASA

Staigāšanai pa peļķēm, protams zābaki nav paredzēti, labāk ieteicams tos valkāt sausā un aukstā laikā. Tomēr, ja arī filcs kļūst mitrs, kas var notikt pēc divām stundām, atrodoties mitros laika apstākļos, tad kājas, protams, var kļūt mitras, bet tik un tā tās būs siltas un nesals. Iesnas nepieķers.

Vilnai ir laba īpašība atgrūst mitrumu un netīrumus, arī sāli. Protams, ilgāku laiku staigājot, sāls uzsūksies reizē ar mitrumu. Kopšana ir ļoti vienkārša, – nedaudz saziepējam, parīvējam netīrās vietiņas, liekam zem krāna un skalojam lielā ūdens daudzumā. Skalošana notiek tik ilgi, kamēr no zābaka nāk tīrs ūdens.

Šādi zābakus ieteicams arī izmazgāt pēc sezonas valkāšanas. Tad tos, kārtīgi izžāvētus, vajag noglabāt līdz nākamajai sezonai. Ieteicams, noglabājot zābakus, piedomāt par kodēm un grauzējiem, kuriem ļoti garšo vilnas izstrādājumi un auduma maisiņā ievietot arī kādu aizsarglīdzekli!

Viesos “mazās partijās”

“Rīgā es vēl netirgojos. Daži mani darbiņi aplūkojami Valmierā Beverīnas amatnieku tirgotavā Bruņinieku 1. Aplūkot var arī un manās galerijās sociālajos tīklos www.draugiem.lv un Facebook. Es vienmēr labprāt uzņemu viesus, tikai man ir viena liela problēma, – mana darba istaba ir ar ļoti ierobežotu platību un lielāko darbnīcas daļu aizņem materiāli. Tādēļ lielas grupas pieņemt nevaru. Tomēr ar iepriekšēju pieteikšanos divi trīs cilvēki var atbraukt! Vasarā, kad varu brīvā darbā darboties, pieņemu ciemos arī lielākas grupiņas,” kārdina meistare.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.