Foto – LETA

Kā labāk noslēpt? 51

Ierēdņu algas sabiedrība var uzzināt, pateicoties likuma grozījumiem, ko pieņēma 2010. gadā. Likums paredz, ka valsts pārvaldes iestādēm katru mēnesi iestādes mājaslapā internetā jāpublicē iestādes amatpersonām izmaksātais atalgojums, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un izmaksātā atalgojuma summu. Taču ministrijas ne jau ar lielāko prieku to dara – lai mājaslapās atrastu atalgojuma sarakstu, ir cītīgi jāpameklē. Arī paši algu saraksti tiek veidoti atšķirīgi. Ekonomikas ministrija vienīgā algu sarakstu piedāvā “excel” failā, kas atvieglina orientēšanos teju divu simtu ierēdņu garā sarakstā. Ekonomikas ministrija ir arī starp nedaudzajām, kas norāda, kādas tieši piemaksas darbinieks ir saņēmis.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Lasīt citas ziņas

Finanšu ministrija, tāpat kā Valsts kanceleja, algu pētniekiem liek nopūlēties visvairāk – te nav pieejams kopīgs saraksts ar visu ierēdņu algām. Tā vietā jāklikšķina uz katra ierēdņa vārda atsevišķi. Turklāt Finanšu ministrija savus darbiniekus sarindojusi alfabētiskā kārtībā nevis pēc uzvārda, bet gan pēc vārda pirmā burta. Tāpat netiek norādītas nedz piemaksas, nedz pilns ieņemamais amats. Rodas iespaids, ka Finanšu ministrija vismazāk vēlas, lai kāds aplūkotu darbinieku atalgojuma sarakstu, un dara tā, lai grūtāk būtu atrast kādu konkrēti interesējošu ierēdni.

Vēl M. Straupmane pavēstīja, ka Finanšu ministrija plānojot uzlabot atalgojuma atspoguļošanas sistēmu, lai novērstu interpretācijas par darbinieku algām. Tas būtu ieteicams katrai ministrijai, lai sabiedrībai būtu skaidrs, kā precīzi veidojas amatpersonu atalgojums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.