Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Izciliem pankūku rītiem! Maigs un salds bumbieru ievārījums ar vaniļu un kanēli 0

Autors: Lolita Šelvaha, LU lektore un recepšu autore / Latvijas Mediji

Veselam
“Iestājas slimnīcā ar metastātisku resnās zarnas vēzi, kuru kā hemoroīdus “ārstējusi” kaimiņiene!” Profesors nobažījies par sabiedrības bezatbildību
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
“Amerikāņi tiktu iznīcināti trīs sekundēs.” Ukrainas komandieris atklāti par ASV plāniem, drošības garantijām un Krievijas patiesajiem mērķiem
Lasīt citas ziņas

Maigs un salds ievārījums, kuru pasniedz ar grauzdiņiem vai pankūkām.

Sastāvdaļas

1 kg nomizotu un sagrieztu bumbieru
500 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
1 tējkarote malta kanēļa
1 citrona sula
nedaudz ūdens vai pektīns, ja gribi biezāku struktūru (pēc izvēles)

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sagatavo bumbierus. Bumbierus nomizo, izņem serdi un sagriez gabaliņos. Liec katlā kopā ar cukuru, citrona sulu, vaniļas cukuru un kanēli. Atstāj uz 30 minūtēm, lai izdalās sula.

2. Vāri ievārījumu. Katlu liec uz uguns un lēnām vāri 30–40 minūtes, līdz masa sabiezē.

3. Pildi ievārījumu burciņās. Karstu ievārījumu pildi tīrās, sterilizētās burkās, aizvāko un apgriez otrādi. Ievārījumu uzglabā sausā, vēsā tumšā vietā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.