Foto – Shutterstock

Pusdienās – 
pupiņas un zirņi 
 5

Diētas ārste skaidro, ka pēc 65 gadu vecuma gaļu nevajag lietot daudz – dienā pilnīgi pietiek ar 50 – 70 gramiem gaļas vai zivs (reņģēm, heku, pangasiju, ko var nopirkt saldētu), jo lielāks uzsvars jāliek uz dārzeņu ēdieniem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

“Kāpēc vārīt zupu no kauliem, kuros var būt gan smagie metāli, gan citas nevajadzīgas vielas? Tā vietā zupu labāk pagatavot no maza filejas gabaliņa, ko pēc tam gardu muti apēst,” domā L. Neimane. Uzturvielu ziņā visvērtīgākā ir medījuma gaļa, pēc tam – liesa cūkgaļa, liellopa vai baltā vistas gaļa. Jāņem vērā, ka gaļas izstrādājumi ir nevērtīgāki par svaigu gaļu, jo tajos ir gan nitrīta sāļi, gan citas E piedevas, turklāt cīsiņos vai sardelēs lielu daļu, vislētākajos līdz pat 50%, aizņem gaļas aizstājēji – gan augu valsts, piemēram, soja, augu tauki, margarīni, milti, ciete, gan dzīvnieku valsts, piemēram, proteīna koncentrāts, sausās olbaltumvielas, tauki.

Vēlēdamies ietaupīt, daudzi seniori kā piedevu pusdienās iecienījuši lētos makaronus. “Ja nav liekā svara, var ēst arī tos, tikai nevis kopā ar sieru un kečupu, bet lielu porciju dārzeņu salātu,” saka L. Neimane. Visvērtīgākie ir brūnie pilngraudu makaroni, jo tajos ir daudz šķiedrvielu. Tomēr vislabāk makaronus ik pa laikam nomainīt ar citām piedevām – kartupeļiem, griķiem vai rīsiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ļoti nevērtīgs, pēc di­ētas ārstes domām, pat veselībai kaitīgs pārtikas produkts ir lētie sveramie cepumi, kurus tirgo no kastēm. Desertā viņa iesaka labāk izvēlēties augļus un ogas, vēlams no meža vai paša dārza.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.