Publicitātes foto

Izsmalcinātām vakariņām – šitake sēņu risoto, kas gatavots baltvīnā 0

“Re’chef” šefpavārs Ingmārs Ladigs piedāvā recepti, kas patiks tiem, kam garšo izcilas lietas, taču neprasa daudz sastāvdaļas. Risoto var pagatavot vakaros, lai palutinātu sevi un savus ģimenes locekļus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Eco Fungus šitake sēnes satur cilvēkam nepieciešamās aminoskābes, kā arī ir labs olbaltumvielu un kālija avots, tādēļ apskati recepti, lai saprastu, kas ir nepieciešams tās pagatavošanai.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • Šitake sēnes – 20 gab.
  • Risoto rīsi – 200 grami
  • Sīpoli – 2 gab.
  • Ķiploki – 4 daiviņas
  • Baltvīns – 150 ml
  • Olīveļļa cepšanai – 75 ml
  • Parmezāna siers – 100 grami
  • Saldais krējums – 200 grami
  • Garšvielas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Šitake sēnes noslauka ar salveti vai pēc nepieciešamības nomazgā. Atdala kātiņus no cepurītēm.
3. Uzkarsē katlā eļļu, apbrūnina eļļā ķiploka daiviņu, tad izņem.
4. Apcep sīpolus un sagrieztas šitake sēnes.
5. Pievieno rīsus, apcep, pārlej ar baltvīnu, novāra 2 minūtes.
6. Pārlej ar 1 litru šitake buljona (skatīt recepti “Šitake zupa”).
7. Vāra apmēram 25 minūtes, pievieno saldo krējumu. Iemaisa daļu siera un pievieno garšvielas.
9. Pasniedz, pārberot sieru!

Noskaties video pamācību:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.