Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Shutterstock.com

Tiesa, ir daži „pamatlikumi”, kuru ievērošana gan vecākiem, gan bērniem ļaus daudzām iespējamām domstarpībām nemaz nerasties: 17

1. Vecākiem nepieciešams aktīvi iesaistīties bērnu audzināšanā un personības veidošanā, bet ne ar fizisku vardarbību, tikai ar pārliecināšanu, un pats galvenais – personīgu pozitīvu piemēru.
2. Bērnam ir tiesības uz savu, kaut arī niecīgu, bet savu teritoriju, pat ja tā ir tikai gulta, galds mācībām, mantu plaukts un daļa no sienas. Vecākiem jāsaprot: tā ir bērna personīgā telpa un vecāku ielaušanās tajā, neatkarīgi no motīviem un mērķiem – bez atvases atļaujas ir nepieņemama.
3. Bērnam jāatceras pats galvenais: vecāki ir tuvākie cilvēki un vēl tikai labu. Un, ja reizēm liekas, ka viņu lūgumi vai prasības ir nepareizas, mēģini saprast, kāpēc viņi tā rīkojas, un, ja nevari saprast – prasi vecākiem paskaidrot.
4. Atceries, ka tava vieta mājās ir tikai tava un tu atbildi par kārtību un tīrību. Tikai tu pats, bez atgādinājuma, sakārto pēc sevis rotaļlietas, klades, grāmatas, krāsas, regulāri noslauki galdu un skapi, novāc un iznes atkritumus.
5. Atceries, vēl labāk – uzraksti uz papīra un piestiprini redzamā vietā citus savus pienākumus mājās.

Reklāma
Reklāma

Raksta ideja no obsheniye.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.